עוגת דבש? אפשר גם ללא גלוטן
מתכונים לעוגות דבש לא חסרים לכולנו • אבל מה עם מי שאסורה עליו אכילת גלוטן? • בקפה גרג חשבו גם עליהם • שנה טובה ומתוקה: הדבש בפנים, הגלוטן לא
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ז אלול התשע"א
- 2 תגובות
תודו שזה נדיר: מתכון לעוגת דבש...ללא גלוטן. אבל ב'קפה גרג' חשבו גם על זה ושלחו לנו את המתכון.
מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן– מתאים לכ 12 עוגות אישיות:
• 5 ביצים מופרדות
• 2/3 כוס סוכר
• 2/3 כוס דבש
• 1/2 כוס שמן
• 1 כוס אגוזים קצוצים
• 1/2 כוס קמח שקדים
• 1/2 כוס קורנפלור
• 3/4 כפית סודה לשתייה
• 1/4 כפית חומץ
הוראות הכנה:
1. לחמם תנור ל-160 מעלות.
2. להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר. להקציף כשלוש דקות עד לסמיכות טובה.
3. להקציף את החלמונים ולהוסיף בהדרגה את הדבש והשמן.
4. לערבב יחד את קמח השקדים והקורנפלור.
5. להוסיף את תערובת הקמחים תוך הקצפה לחלמונים, דבש והשמן.
6. לערבב בתוך כף מדידה את הסודה והחומץ (זה יקציף) ולהוסיף מיד לתערובת החלמונים, הדבש והשמן.
7. להוסיף את האגוזים הקצוצים לתערובת החלמונים.
8. לקפל בעדינות יחד את שתי התערובות (חלמונים וחלבונים). להקפיד לערבב כמה שפחות רק עד שיתחבר.
9. להעביר לכוס נייר לאפייה משומנת חד פעמית ולמלא עד לגובה שני שליש.
10. לאפות בחום 160 מעלות כ-30 דק' או עד שקיסם יוצא נקי.
11. כאשר מוכנה, להשאיר את העוגה בתנור אחרי שמכבים לעוד 10 דקות לפחות.
המחיר לרכישה בסניפי הרשת: 22 ₪ ליחידה.
מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן– מתאים לכ 12 עוגות אישיות:
• 5 ביצים מופרדות
• 2/3 כוס סוכר
• 2/3 כוס דבש
• 1/2 כוס שמן
• 1 כוס אגוזים קצוצים
• 1/2 כוס קמח שקדים
• 1/2 כוס קורנפלור
• 3/4 כפית סודה לשתייה
• 1/4 כפית חומץ
הוראות הכנה:
1. לחמם תנור ל-160 מעלות.
2. להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר. להקציף כשלוש דקות עד לסמיכות טובה.
3. להקציף את החלמונים ולהוסיף בהדרגה את הדבש והשמן.
4. לערבב יחד את קמח השקדים והקורנפלור.
5. להוסיף את תערובת הקמחים תוך הקצפה לחלמונים, דבש והשמן.
6. לערבב בתוך כף מדידה את הסודה והחומץ (זה יקציף) ולהוסיף מיד לתערובת החלמונים, הדבש והשמן.
7. להוסיף את האגוזים הקצוצים לתערובת החלמונים.
8. לקפל בעדינות יחד את שתי התערובות (חלמונים וחלבונים). להקפיד לערבב כמה שפחות רק עד שיתחבר.
9. להעביר לכוס נייר לאפייה משומנת חד פעמית ולמלא עד לגובה שני שליש.
10. לאפות בחום 160 מעלות כ-30 דק' או עד שקיסם יוצא נקי.
11. כאשר מוכנה, להשאיר את העוגה בתנור אחרי שמכבים לעוד 10 דקות לפחות.
המחיר לרכישה בסניפי הרשת: 22 ₪ ליחידה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות