גפילטע פיש מ...דג פורל ורוד
לא תאמינו, אבל את קציצות הגעפילטע פיש המסורתית לא חייבים להכין מקרפיון • השף אסי דהאן מ"דגי הדן" מציע דג פורל ורוד • טעמו וראו: התוצאה מעולה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ג אלול התשע"א
- 1 תגובות
גפילטע פורל. התוצאה טעימה
מתכון ל-10 מנות
מצרכים:
• 1 ק"ג דגי פורל ורוד, ללא ראש וזנב, עם עור ועצמות.
• 2 ביצים טריות
• 2 בצלים
• 2 גזרים
• כפית פלפל שחור
• מלח על פי הטעם
• 2 כפות סוכר
• 1 כוס פחות 1/2 2 כפות (100 גר') קמח מצה
להגשה: חזרת, ההכנה:,
1. מנקים את הדג והצלעות וטוחנים במטחנת בשר עם בצל אחד וגזר אחד. (חשוב להשאיר חלק מהעצמות בפנים על מנת להעשיר את טעם המנה).
2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל, קמח מצה, שתי ביצים ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. מצננים כשעה במקרר.
3. יוצרים מהעיסה המקוררת קציצות בגודל בינוני ומניחים בסיר שבתחתיתו פרוסות בצל וגזר. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
4. מניחים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהן את הרוטב שנוצר בסיר. מעבירים למקרר ללילה עד שהרוטב נקרש. מגישים קר עם פרוסות גזר וחזרת.
,
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות