כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

וגזור עלינו • מתכון לעוגת גזר

אם כבר מנהג לאכול גזר בראש השנה, למה לא להכין עוגה חגיגית? • למסעדת אתניקה הכשרה בהרצליה יש מתכון מנצח עבורכן • ואל תשכחו קינמון וליקר

עוגת גזר וקינמון של מסעדת 'אתניקה'. צילום: אסף רונן
עוגת גזר וקינמון של מסעדת 'אתניקה'. צילום: אסף רונן



אגוזים וקינמון, ליקר דובדבנים עם אגוזי מלך ותמצית וניל.

אם לא יצא לכן לבקר במסעדה (או שאינכן נוהגות לאכול בהכשר המוצע שם) למה שלא תיקחו מתכון ותנסו לבד בבית?

לי, באופן אישי, לוקח פחות זמן להכין בבית מאשר להתניע, לנסוע עד להרצליה ולטעום שם את העוגה. מה גם שההכשר לא מקובל עלי. אז מה הבעיה? לולרי אלדרוב, השף של המסעדה, אין בעיה לתת מתכון.

מצרכים:

• 1 כוס קמח

• 1 כפית סודה לשתייה

• חצי כפית מלח

• 2 ביצים

• 3/4 כוס סוכר

• 3/4 כוס שמן

• 1 כף תמצית וניל

• 1 כפית קינמון

• חצי כפית מוסקט

• 5 גזרים בינוניים מגורדים

• חצי כוס אגוזי מלך טחון גס


לקרמל:


• 150 גרם סוכר

• מיץ מ 2 תפוזים

• קורט קינמון

• שוט ליקר דובדבנים


אופן הכנת העוגה:

• מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הסודה לשתייה ומלח.

• מקציפים במערבל עד קציפה תפוחה ביצים וסוכר. מוסיפים שמן בהדרגה, וניל ותבלינים ומקציפים עד לתערובת אחידה.

• מוסיפים את הגזר והאגוזים ומאחדים בהקצפה זריזה.

• יוצקים לתבנית רצויה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 40 דקות.

• יש לשאוף לעוגה רכה לחה ואוורירית ולא למשוך את האפייה עד ייבוש מלא.

אופן הכנת הקרמל:

• ממיסים את הסוכר בקלחת על אש נמוכה, בעזרת כף עץ עד קבלת צבע כהה ועמוק.

• מוסיפים בזהירות את הליקר, הקינמון ולבסוף את מיץ התפוזים ומערבבים עד למרקם אחיד.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}