עוגת סילאן וקינמון - לשנה מתוקה
כמו שהבטחנו, אנחנו ממשיכים 'למלא לכן את המקפיא' • זה, כמובן, לא קורה מאליו: צריך להשקיע, ובשביל זה אנחנו כאן • והיום: עוד מתכון מעניין ובלתי שגרתי
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"ט אלול התשע"א
קפה יפו היא מסעדה בסגנון איטלקי-דגים-חלבי בלב שוק הפשפשים. הכשרות שם היא רבנות תל-אביב, לא מהדרין, ולא כולם נוהגים לאכול את ההכשר הזה. דווקא בגלל זה הם מוכנים לשלוח לכן מתכונים. תכינו בבית, וזה בסדר מבחינתם...
רוני ריבלין, השפית של קפה יפו, תמיד אומרת כי היא מאד אוהבת "לתת מתנה אכילה ומתוקה לראש השנה". אבל מה עושים כשיש לכם משפחה מאוד גדולה, וכאשר דבש הוא מוצר כל כך יקר...? אז זהו, שיש לה רעיון מנצח כדי לפתור את ה'בעיה'.
"לפני שנתיים נתקלתי במתכון הזה שמספק תחליף הולם לעוגת דבש ריחנית ועסיסית", היא מספרת, "יש לה צבע עמוק ומזמין, ריח משכר וטעם גן עדן. אני אופה עוגות קטנות ומכינה סלסלות מתוקות לכל המשפחה".
המתכון
המתכון מתאים ל-2 עוגות אינגליש קייק/ או לעוגה עגולה אחת/ או למאפינס
החומרים הדרושים
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
4 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה (חשוב להשתמש בשמן קנולה בגלל הטעם הלא מורגש שלו)
1.5 כוסות סוכר
1 ורבע כוס סילאן
1 כף קינמון (אפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו ציפורן, אגוז מוסקט, וניל, ג'ינג'ר טרי)
240 מ"ל קפה רותח (שמים בכוס גדולה מים חמים ומוסיפים 2 כפות גדושות של נס קפה)
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל היבשים ביחד (חוץ מסוכר) בקערת המיקסר.
2. מערבבים שמן, ביצים, סוכר וסילאן בקערה נפרדת.
3. תוך כדי סיבוב איטי של המיקסר מוסיפים את תערובת הביצים.
4. כשהכל מעורבב מוסיפים את הקפה ב-3 פעמים.
5. שופכים לתבנית שבחרתם ומפזרים מעט סוכר וקינמון מעל.
6. אופים ב-160 מעלות כ-40 דקות.
בתיאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות