כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

ישר לתנור מוכן לבישול ! מתכון רולדה בשר - צלעות 'אונטריפ' לראש השנה

בחג הפסח האחרון עשינו הכירות ראשונה עם נתחי הבשר המיוחדים של 'פלייש' – הפרנץ' רוסט והלונדון ברויל והבריסקט • התגובות הנלהבות עודדו אותנו להכין שוב לכבוד ראש השנה סט מדורים נוסף עם כמה מתכוני בשר מיוחדים הקשורים עם הסימנים שנוהגים לאכול בראש השנה • כדאי לעקוב אחרי המדור

ישר לתנור מוכן לבישול ! מתכון רולדה בשר - צלעות 'אונטריפ' לראש השנה

צלעות אונטריפ (rolled chuck roast)

נתח ה'אונטריפ' הוא ההמשך של סטייק האנטריקוט לכיוון החלק הקידמי של העגל. מדובר בבשר רך ומעולה שמעוטר במעט שומן.

בנתחי הבשר המיוחדים של "פלייש", נתח ה'אונטריפ' נארז מיד אחרי הפירוק והקיצוב בתוך רשת. ואל תטעו ! הוא אומנם בתוך רשת אך כמו כל מוצרי הבשר של 'פלייש' הוא אינו מעובד ואינו מוזרק – רק 100% בשר איכותי נטו, מקוצב היטב וארוז כשהוא מוכן לאפיה ובישול.


צלעות אונטריפ עם תפוזים ותמרים

חומרים:
1.5 קילו נתח אונטריפ
4 כפיות סוכר
3 כפות שמן זית
450 גרם בצל קצוץ
6 כפות חומץ יין אדום
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
2 כוסות מרק עוף
1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מיץ עגבניות
2 כוסות תמרים מגולענים
2\1 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
פלפל שחור ומלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

חממו את התנור מראש ל180 מעלות.
פזרו על 2 צידי נתח הבשר את המלח והפלפל וכפית סוכר אחת.
במחבת כפולה או בסיר עם תחתית כפולה, חממו 2 כפות שמן באש בינונית-גבוהה.
אח"כ מכניסים את הבשר לסיר או למחבת ומטגנים עד להשחמה - בערך 8 דקות מכל צד.
אח"כ מעבירים את הבשר לתבנית אפיה.

בחזרה לסיר או המחבת, מוסיפים לתוכו כף שמן ואת הבצלים.
מטגנים עד לקבלת צבע חום כהה תוך בחישה תכופה במשך כ - 10 דקות.
עכשיו מוסיפים חומץ, 3 כפיות סוכר ופלפל אנגלי טחון ומערבבים עד לקבלת ברק (במקביל,מסירים את הפיסות השחומות שנשרפו).
בשלב זה מוסיפים את המרק, מיץ התפוזים ומיץ העגבניות ומביאים לרתיחה.

אח"כ יוצקים את כל התערובת לתוך תבנית האפיה עם הבשר ומפזרים את התמרים והפטרוזיליה מסביבו.

כסו את התבנית והניחו בתנור אפייה למשך שעה.
עכשיו הופכים את הנתח, מכסים שוב ואופים עד שיתרכך - בערך כשעה נוספת.

בשלב זה אם רוצים, הטו את התבנית והוציאו בעזרת כף את השומן מהרוטב.
עכשיו מסירים את המכסה למשך שעה עד שהבשר יצטנן.

כשהבשר קר מורידים את הרשת ופורסים לפרוסות (מינימום בעובי 1 ס"מ שלא יתפרק).
אם אתם מכינים את הבשר מראש (ניתן להכין יומיים מראש) כסו ושימרו בקירור.

לקראת ההגשה, חממו את התנור מראש ל 180 מעלות, הניחו את הפרוסות בתבנית אפייה,
שפכו רוטב מעל, כסו, חממו למשך 25 דקות והגישו.

אופציה נוספת:
ניתן להכין מתכון זה גם מנתח חזה ומי שאוהב בשר רך מאד עם ג'לטין, יוכל להשתמש במתכון זה להכנת צלי כתף (הידוע כמס' 5).

טיפ לחיתוך מובחר:
נתח ה'אונטריפ' הוא ההמשך של סטייק האנטריקוט – נתח בשר רך ומעולה שמעוטר במעט שומן - אומנם מדובר בנתח שאינו מקשה אחת ואינו אחיד בכיוון ואורך הסיבים. ב'פלייש' מכניסים אותו מיד לאחר הקיצוב לרשת, שם הוא מקבל את צורתו העגולה כגליל. את הרשת אנו מסירים כמובן לפני הפריסה לפרוסות ולכן, בכדי שהבשר לא יתפרק בפריסה, יש להקפיד ולחתוך אותו אחרי שהוא כבר התקרר ונעשה מוצק.




לראשונה בישראל חברת "פלייש" שלחה למפעלי הייצור בדרום אמריקה צוות קצבים אמריקאים מקצועיים שהכינו סידרת נתחי בשר איכותיים, חלקם מוכרים בישראל וחלקם מוכרים רק בחו"ל.


כל נתחי הבשר מכילים 100% בשר ללא עיבוד או תוספות, נתחי הבשר עברו קיצוב מקצועי והם נקיים ומוכנים לבישול ואפייה ממש כמו שמקובל בארה"ב ובאירופה. נתחי הבשר של 'פלייש' כשרים 'למהדרין מן המהדרין' לפסח ולכל ימות השנה. – "חלק גלאט - בית יוסף" משחיטה מיוחדת של צוות בראשות הגאון רבי דוד שלמה זולדן שליט"א, דמו"צ דחסידי סערט ויזניץ בחיפה.


למעבר למתכון הראשון: פרנץ רוסט בעלי סלרי לחץ כאן

למעבר למתכון השני: 'לונדון ברויל' בקטשופ ורוטב סויה או ברבקיו לחץ כאן

למעבר למתכון השלישי: בריסקט עם מישמיש לחץ כאן

למעבר למתכון הרביעי: בשר ראש בדבש, גזר, בטטה ודלורית לחץ כאן

למעבר למתכון החמישי: 'לונדון ברויל' (דל שומן) בדבש לחץ כאן


פנו לקצב שלנו בכל שאלה - [email protected]
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}