כך משפיעים מיתוסים שגויים על כמות הברזל של ילדינו
לתזונת הילד יש השפעה מידיית על בניית הגוף, סקר שנערך ע"י מועצת הבקר גילה כי רוב האימהות אינן מאכילות את בניהם בבקר - כתוצאה ממיתוסים שגויים
- כתבה אינפורמטיבית
- כ"ג טבת התשע"ח
נתח בשר. צילום: שאטרסטוק
לתזונה, בעיקר בשנים הראשונות, השפעה מכרעת על בניית הגוף, תפקודו, ועל בריאותו בהמשך. סקר שנערך מטעם 'מועצת הבקר' בקרב 302 אימהות לפעוטות בני 6-24 חודשים, הוכיח כי מיתוסים שגויים ואף מעוותים, בקשר לבקר, עדיין מרחפות בתפיסה הציבורית ומשפיעות שלא לחיוב על צריכת הבקר.
על השאלה: אילו מבין המזונות הוא העשיר ביותר בברזל? ציינו כ-30% את בשר ההודו, ורק 24% ציינו את בשר הבקר. אולם האמת היא, מדגישים ב'נתח', כי בשר בקר טרי מכיל כמויות גבוהות של ברזל-3.15 מ"ג ב-100 גר',ל עומת מזונות אחרים: עוף 1.31 מ"ג, הודו 1.78 מ"ג, ודג סלמון 0.34 מ"ג. כמו כן, רמת הספיגה בדם של הברזל מבשר בקר טרי גבוהה מזו של מקורות צמחיים, דוגמת תרד.
בסקר נשאלה גם השאלה הבאה: לפי הנחיות משרד הבריאות בארץ, מאיזה גיל מותר להוסיף בשר בקר לתפריט התינוק?
תשובה: 55% מהאימהות לא יודעות, או סבורות, שמומלץ להכניס בשר בקר לתפריט התינוק החל מגיל 11 חודשים. רק 15% מהאימהות מודעות לכך שהגיל המתאים הוא 8-7 חודשים.
מה נכון?
עפ"י תדריך להזנת הפעוט והתינוק הבריא של משרד הבריאות, "מומלץ להגיש לתינוק, מתום החודש השישי, מזונות שמכילים ברזל זמין ( כמו בשר ודגנים מועשרים בברזל)".
ועוד מהסקר: היזכרי במרק הבשר הראשון שהכנת לילדך, מאיזה בשר הכנת אותו? והתשובה מעידה יותר מכל עד כמה מיתוסים שגויים משפיעים על הרגלי הצריכה שלנו. אף על פי שאימהות יודעות שבשר הודו ובשר בקר עשירים בברזל, 67% הכינו את המרק הראשון מבשר עוף.
מה נכון?
כדאי לשלב בשר בקר טרי גם במרק הראשון. יש לוודא שהבשר נטחן היטב לפני ההאכלה.
מכניסים קטשופ לחמין? היכנסו לתחרות ואולי תזכו>>
תמונה: נתח בשר
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות