כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

הנתונים המפתיעים על צריכת הופלים במדינת ישראל

הידעתם כי ישראל היא המדינה השניה בעולם בצריכת ופלים? יודעים מי המציא את הופלים? ואיך משמרים אותם הכי טריים ופריכים? • כל הנתונים שישמרו לכם על טעם מתוק בפה ובלב לאורך זמן, עם אבי פקר – מנכ"ל ופלים ועוגיות מן

ופלים. תמונה: שאטרסטוק
ופלים. תמונה: שאטרסטוק



הישראלים אוהבים ופלים?

צירוף המילים "שוק הופלים" אולי נשמע קצת מצחיק, אבל מסתבר שישראל היא אומה שצורכת וופלים לרוב: מספר 2 בעולם בכמות הופלים הנצרכת! שנייה רק לאוסטריה. לגבי מגוון הטעמים - כמו בכל העולם, הישראלים מעדיפים טעם שוקולד בופל ובמקום השני, הטעם השנוי במחלוקת: לימון.

מה שמעניין זה שיהודים בכל העולם אוכלים (גם) ופלים מישראל: 20% מהמכירות של מן (ופלים ועוגיות) למשל, מיועדות לייצוא.

מהו המקור לופלים? מתי בכלל המציאו אותם?

כבר לפני אלפיים שנה נהגו הסינים לאכול ופלים, אותם הם הכינו בשיטה מיוחדת: עלי הופל היו עשויים מקמח, ביצים וחלב. בין העלים נהגו להוסיף מיני תוספות טעימות ממוצרים שהיו זמינים באותם הימים בסין הרחוקה, כמו אורז, פולי סויה וגבינה. הסינים נהגו להכין את הופל במחבת והיתה לו צורה של עוגה עגולה. בשנת 1734 התרחשה המהפכה הגדולה בתחום כאשר במסעדה קטנה בלונדון, ממש במקרה, ניסה השף להכין פנקייק לאחד מלקוחותיו בתנור הגריל האלקטרוני החדש שלו והתוצאה שקיבל הפתיעה והשאירה את חותמה לאורך שנים: ופל טעים ומתוק...

איך נוצר הופל של מן?

מנחם רוקח ז״ל, סבי, עלה מאוסטריה לישראל לפני מלחמת העולם השנייה, שם השאירה משפחתו את המפעל למתוקים שהיה ברשותה. בארץ, הקים יחד עם אביו את מחלקת הופלים במפעל 'ליבר'. לאחר פטירת אביו, החליט לצאת לדרך חדשה ועצמאית והקים ביחד עם אשתו פנינה תבדל"א את מפעל 'מן' לייצור ופלים בבני ברק בשטח ברחוב חיד"א. באותם ימים הופלים שווקו בקופסאות פח ונמכרו במשקל. מיותר לומר שהנוסטלגיה המתוקה זכורה לכל

אנשי העיר עד היום ולא רק. הופלים של מן הפכו לשם דבר בכל העולם ומאז הכל היסטוריה...

מהו נתח השוק של המוצר במגזר החרדי?

ופלים מן הינו מותג הופלים המוביל במגזר החרדי. בנוסף, ועל פי סקר שערכנו בחודש האחרון עולה כי במגזר החרדי קיימת מודעות מאד גבוהה למותג שלנו וקרוב ל-80% מכירים וזוכרים אותו היטב. נתון זה מעיד כאלף עדים על הקשר העמוק של מוצרי מן והציבור החרדי.

לסיום, כמה טיפים:

עלה הופל צריך להיות יבש מאוד על מנת לשמור על הפריכות שלו. כדי לשמור על הופלים טריים לאחר פתיחת האריזה, מומלץ לשמור אותם במקרר. והטיפ הכי חשוב כמובן: קחו לכם ופל של מן לצד כוס קפה בכל רגע ביום שמתחשק לכם להתפנק ותיהנו מטעם ואיכות שאין להם מתחרים...
מן ופלים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}