י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

ארטישוק ממולא ברוטב פטריות

ארוחה שסוגרת פינה ביום חורפי או בהיר, מזינה ומפנקת את כל המשפחה. אורה ארגוב עם מתכון קל ומעודכן של ארטישוק ממולא ברוטב פטריות

ארטישוק ממולא ברוטב פטריות
אורה ארגוב



החומרים:

1/2 קילו בשר טחון.
2 בצלים מטוגנים.
2 כפות קמח מצה.
1 ביצה.
1/4 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית כרכום.
1/2 כפית בהרט.

מערבבים היטב.

משרים במים רותחים 8 ראשי ארטישוק קפואים.
לאחר מכן ממלאים אותם בעיסת הבשר שהכנו.

הכנה לטיגון:

צלחת אחת עם קמח.
צלחת אחת עם ביצים טרופות ומעט מלח.

טיגון:

טובלים כל ראש ארטישוק בביצה, לאחר מכן בקמח ומטגנים במחבת עד להזהבה.

רוטב:

3 בצלים חתוכים לרצועות.
4 כפות שמן לטיגון.
חבילת פטריות מקופסה או טריות.

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן קלות ומתבלים ב:
1/2 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
1 כף כרכום.
1/4 כפית בהרט.
1/4 כפית מרק בצל.

מערבבים היטב את הרוטב עם התיבול.
מוסיפים את ראשי הארטישוק הממולאים.
מוסיפים כ-3 כוסות מים.
מבשלים כ-45 דקות.
בסוף הבישול מוסיפים 2 כפות א. מרק פטריות מהולות במעט מים לתוך הסיר.
מנענעים קלות את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות.

מגישים חם.
ארטישוק ממולא ארוחת צהריים חורף מתכונים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}