ארטישוק ממולא ברוטב פטריות
ארוחה שסוגרת פינה ביום חורפי או בהיר, מזינה ומפנקת את כל המשפחה. אורה ארגוב עם מתכון קל ומעודכן של ארטישוק ממולא ברוטב פטריות
- אורה ארגוב
- כ' טבת התשע"ח
אורה ארגוב
החומרים:
1/2 קילו בשר טחון.
2 בצלים מטוגנים.
2 כפות קמח מצה.
1 ביצה.
1/4 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית כרכום.
1/2 כפית בהרט.
מערבבים היטב.
משרים במים רותחים 8 ראשי ארטישוק קפואים.
לאחר מכן ממלאים אותם בעיסת הבשר שהכנו.
הכנה לטיגון:
צלחת אחת עם קמח.
צלחת אחת עם ביצים טרופות ומעט מלח.
טיגון:
טובלים כל ראש ארטישוק בביצה, לאחר מכן בקמח ומטגנים במחבת עד להזהבה.
רוטב:
3 בצלים חתוכים לרצועות.
4 כפות שמן לטיגון.
חבילת פטריות מקופסה או טריות.
בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן קלות ומתבלים ב:
1/2 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
1 כף כרכום.
1/4 כפית בהרט.
1/4 כפית מרק בצל.
מערבבים היטב את הרוטב עם התיבול.
מוסיפים את ראשי הארטישוק הממולאים.
מוסיפים כ-3 כוסות מים.
מבשלים כ-45 דקות.
בסוף הבישול מוסיפים 2 כפות א. מרק פטריות מהולות במעט מים לתוך הסיר.
מנענעים קלות את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות.
מגישים חם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות