ו' חשון התשפ"ה
07.11.2024

גזירת המילה בכנסת: "מי צריך מתייוונים?"

הוועדה המיוחדת לזכויות הילד דנה היום לבקשת חברי הכנסת אלעזר שטרן ורחל עזריה בנושא פיקוח על המוהלים

צילום: יונתן זינדל, פלאש90
צילום: יונתן זינדל, פלאש90



גזירת המילה בכנסת ישראל: הוועדה המיוחדת לזכויות הילד דנה היום לבקשת חברי הכנסת הדתיים אלעזר שטרן ורחל עזריה בנושא פיקוח על המוהלים, חברי הכנסת היוזמים הציגו מצג והעלו טענות לפיהן קיימים סיבוכים רבים כתוצאה מברית המילה ובשל כך הם מבקשים להחיל פיקוח הדוק על המוהלים, כך שמוהלים מומחים ולא מוסמכים על ידי המדינה לא יוכלו לבצע בריתות בארץ.

ח"כ אורי מקלב שהשתתף בדיון אמר כי "הנתונים מראים כי לא כך הם פני הדברים וכי יש מצג שווא בניסיון לקעקע את ברית המילה", מקלב הודיע כבר בראשית הדיון כי הוא מתנגד לחקיקה זו.

בנוסף אמר מקלב כי רוב התושבים בארץ הינם יהודים אשר בוחרים לקיים ברית מילה על ידי מוהל מומחה, "יש אנשי מקצוע שהם נציגי משרד הבריאות שמפקחים על המוהלים ולהגיד שאין פיקוח זה לא נכון. אני מגנה את הניסיון להשמיץ את המוהלים".

במהלך הדיון התפתח דיון נוקב כאשר ח"כ שטרן פנה לח"כ מקלב וטען כי כיום פחות אנשים מלים את הילדים שלהם, "תשאלו את הרופאים שפוגשים בבתי החולים יותר ילדים שאינם נימולים", אמר.

מקלב הגיב לאלתר ואמר כי "בגלל שהם לא נימולים הם חולים יותר ומגיעים לבית החולים ודבר זה אינו מעיד על הנימולים בארץ, כל הטענות הללו הם ניסיון לערר את ברית המילה בישראל, בכל המדינות האנטישמיות ביותר - ברית המילה מבוצעת על ידי מוהלים מומחים וכך גם יהיה בארץ".

מקלב הטיח בפני שטרן ועזריה: "עברתם משבת למילה, אם אתם נקראים דתיים - אנחנו לא צריכים מתייוונים, אתם רוצים להוציא את דיבתנו רעה".

מנכ"ל הרבנות הציג בדיון את הנתונים העובדתיים: "הרוב המכריע של סיבוכי ברית הם במקרה של דימומים, בדרך כלל מדובר בהיסטריה של הורים. יש כ-75,000 בריתות ומדובר במקרים בודדים, לפני כשנתיים היה מקרה אחד של כשל שהוועדה ביררה והחליטה שהוא כשל. 95% מהציבור היהודי נימול על ידי מוהל מומחה ופחות מ3% נימולים ע"י רופא".
גזירת המילה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}