מתכון בבריאות ושמחה: סופגניות וניל אפויות
אחד המאכלים שהכי מאפיינים את חנוכה - הן הסופגניות. על פי רוב ספוגות בשמן ומטוגנות מכל הכיוונים. אורה ארגוב עם מתכון מדהים לסופגניות אפויות, שיורידו לכם קצת את נקיפות המצפון בביס הבא
- אורה ארגוב
- ל' כסלו התשע"ח
אורה ארגוב
החומרים:
6 כוסות קמח.
1/2 כוס סוכר.
2 כפות שמרים יבשים.
2 ביצים.
2 כפות ויסקי או קוניאק.
100 מחמאה או חמאה מומסת.
1/4 כפית גרידת תפוז או לימון.
1 ןחצי כוס מים מהברז.
2 כפות אינסטנט וניל.
ההכנה:
ללוש היטב את הבצק, לכסות בשקית ניילון ולתת התפחה של שעה וחצי.
לחלק את הבצק ל-18 כדורים. כל כדור לכדרר ולהניח להתפחה חוזרת של שעה לפחות.
להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות - עד הזהבה.
לצנן היטב ולמלא. אפשרויות: ריבת חלב, גנש שוקולד, ריבה.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות