לכבוד שבת קודש: דג טונה עם גרגרי חומוס
יש אנשים שנמנעים מלהכין דג טונה מכיוון שהוא יוצא יבש. הטיפ של אורה: מבשלים את הרוטב 15 דקות ואז את הדג שקוע ברוטב עוד 15 דקות - בישול יתר של הדג מייבש אותו והופך אותו ל"מסטיק"
- אורה ארגוב
- י"ט כסלו התשע"ח
המצרכים:
4 חתיכות דג טונה.
חומץ להשריה.
קופסת גרגירי חומוס או חומוס שהושרה ובושל היטב.
2 פלפל אדום (גמבה) חתוכים לרצועות.
1 ראש שום קלוף.
צרור כוסברה.
1 פלפל צ'ילי חריף.
משרים את הדג במים עם חומץ למשך 7 דקות.
שוטפים היטב וצורבים על מחבת עם 2 כפות שמן משני צדדים.
תיבול לרוטב:
1 כפית מלח.
1 כף פפריקה מתוקה - אפשר לשלב גם חריפה.
1/3 כפית כורכום.
1 כף מרק עוף פרווה.
1/4 כוס שמן.
אופן ההכנה:
בסיר שטוח שמים שמן ומטגנים את רצועות הפלפל (גמבה), מוסיפים פלפל חריף ושום.
תוך כדי ערבוב מוסיפים חופן קטן כוסברה ואת גרגרי החומוס.
מוסיפים 2 כוסות מים ומתבלים במלח, פפריקה, א. מרק עוף וכורכום.
מבשלים במשך 15 דקות.
מוסיפים את נתחי הטונה הצרובה ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
מפזרים מעל הדג את יתרת הכוסברה, משקים עם כף את הדג ברוטב.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות