הכל בקדירה אחת: מקלובה בשרית
מקלובה היא תבשיל אורז הפוך עם בשר וירקות. לרוב מכינים את התבשיל מבשר כבש או עוף, עגבניות וירקות שונים כגון קישואים, בצל, תפוח אדמה ועוד • התבשיל מגיע מהמטבח הים תיכוני ופופלארי מאוד בקרב הערבים, ישראלים, עיראקים ועוד • אורה ארגוב עם מתכון מעולה למקלובה בשרית ביתית, עקבו שלב אחרי שלב ותיהנו מהתוצאה
- אורה ארגוב
- ט"ז כסלו התשע"ח
- 3 תגובות
שלב ראשון:
2 כוסות אורז.
5 כוסות מים.
כפית מלח.
בוררים את האורז ומבשלים אותו עם המים במשך 12 דקות. מוסיפים כפית מלח ומסננים.
מוסיפים לאורז:
1 כפית כורכום.
1/2 כפית א. מרק בצל.
1/4 כפית פלפל שחור.
1 כפית מלח.
קורט אגוז מוסקט.
1 כוס גדושה בעלי וגבעולי סלרי קצוצים.
1 עגבניה מגורדת.
מיץ מלימון אחד.
מערבבים הכל.
שלב שני:
2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות מעט עבות.
4 כפות שמן זית.
שופכים את השמן לסיר, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית ומטגנים משני צדדים עד לקבלת צבע חום יפה.
שלב שלישי:
בשר – איזה סוג שבוחרים. (אני הכנתי שריר הזרוע, מספר 8)
שמן לטיגון.
1 כפית תבלין שווארמה.
מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
1 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת.
פורסים את הבשר כשהוא עדיין מעט קפוא, לחתיכות די גסות. מטגנים את הבשר עם מעט שמן ומתבלים בתבלינים. מוסיפים את הצנוברים.
הרכבת המנה:
מסדרים בסיר לפי סדר:
תחתית תפוחי אדמה מטוגנים.
מעל שמים חצי כמות של תערובת האורז.
מעל את כל הבשר שערבבנו עם צנוברים.
מכסים בשארית תערובת האורז.
להוסיף עוד 3 כפות שמן במרכז וכוס מים רותחים.
לבשל כשהסיר מכוסה, על להבה נמוכה למשך 45 דקות.
לכבות את האש, לצנן מעט ולהפוך על צלחת גדולה מקוטר הסיר.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות