מאפינס שוקולד ממולאים בקצפת עם רוטב שוקולד חם
זה המאפינס הכי מעניין ולא שגרתי שתטעמו. מומלץ לנסות בבית, ולשים לב לכל השלבים. זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה
- מלכי וינברג
- כ"ד חשון התשע"ח
חומרים למאפינס:
(16 מאפינס שוקולד)
4 ביצים.
2/3 כוס סוכר.
2/3 כוס שמן.
כוס וחצי מים חמים (לא רותחים).
2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
4 כפות אבקת שוקולית.
חומרים לקצפת:
מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל).
2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
2 כפות אבקת סוכר.
חומרים לרוטב שוקולד:
1 ריצ'.
50 ג' שוקולד מריר.
1 כף קפה נמס.
1 כף קקאו.
2 כפות סוכר.
אופן הכנה:
הכנת מאפינס שוקולד:
- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבניות שקעים.
- מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה והשוקולית.
- בקערה נפרדת מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר.
- מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים. בסוף מוסיפים את קערת הקמחים בתנועות קיפול.
- יוצקים את הבלילה לתבניות שקעים משומנות בגובה 4/5 מהשקע ואופים בתנור במשך- 12 דקות (ניתן לנעוץ קיסם במרכז המאפינס ולבדוק האם יוצא יבש).
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לו להתקרר.
- מפרידים אותו בזהירות מהתבנית.
הכנת הקצפת:
- מקציפים את כל החומרים יחד, עד שמתקבל קצף יציב.
- מעבירים לשקית זילוף.
הכנת הרוטב שוקולד:
- מחממים את כל החומרים על אש נמוכה, עד לקבלת מרקם חלק.
הרכבת מאפינס שוקולד עם קצפת:
- חותכים את המאפינס באמצע באופן שווה.
- ממלאים חלק אחד בקצפת בצורה מענינת, וסוגרים עם החלק השני.
- שופכים בנדיבות רוטב שוקולד.
- אפשר לקשט עם שוקולד.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות