קובה סלק במילוי עוף
יש לא מעט גרסאות להכנת קובה, במילויים שונים ובמרקים שונים. הפעם מביאה רחל טקיאר מתכון ביתי לקובה סלק. נסו ותיהנו
לקובה:
1 ק"ג סולת.
כף מלח.
1/4 כוס שמן.
לערבב ולהוסיף בערך 2 עד 2 וחצי כוסות מים. על העיסה להיות כמו בצק רך מאוד.
משאירים למנוחה ובינתיים עוברים לשלב הבא.
חותכים 3-4 סלק לפרוסות ואחר כך לרבעים. מבשלים בסיר מלא מים. בהמשך מוסיפים את המים והסלק לסיר המרק.
מילוי:
חצי ק"ג חזה עוף. ניתן לקחת טחון. אני לוקחת פרוס ועם סכין מרדדת אותו שיהיה כמעט טחון. מוסיפה לו:
2 שיני שום כתוש.
כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
תבלינים: כמון, בהרט, מעט פלפל שחור, כורכום, מלח, מעט קינמון.
מערבבים היטב.
מרק:
קוצצים בצל גדול או שניים בינוניים ומטגנים בסיר. כשהבצל שקוף, מוציאים חלק ממנו ומוסיפים לעיסה של הבשר. אל מה שנשאר בסיר מוסיפים שום כתוש, 2 גבעולי כרפס חתוכים, קופסת עגבניות מרוסקות מקופסה או עגבניות טריות מרוסקות.
מתבלים בכף פפריקה ו- 2-3 כפות אבקת מרק. במידה וחסר טעם, מוסיפים תיבול. נותנים לזה להתבשל קצת. מוסיפים את תוכן הסיר עם המים והסלק, אם חסר מים, מוסיפים מים רותחים.
להכין מעיסת הסולת כדורים קטנים, מעט יותר גדולים מכדור פינג פונג. למלא בעיסת העוף, לסגור ולסדר במגש.
בזמן שהמרק רותח, לזרוק פנימה בעדינות את כדורי הקובה, לשמור שלא יתקרבו מדי כי הן נדבקות. לערבב בעדינות מדי פעם. להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה עד לבישול מלא.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות