עוגת סניקרס - קלה להכנה, טעימה לאכילה
עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד. היא מורכבת מעוגת שוקולד, מרנג, וקרם. שווה לנסות בבית וליהנות
- נליה קייקוב, גרמניה
- כ"ח תשרי התשע"ח
- 3 תגובות
לעוגת שוקולד:
אפשר להשתמש בכל עוגת שוקולד שאוהבים. אני מעדיפה במתכון הזה עוגת שוקולד ללא ביצים. בטעמו יוצא עסיסי ומעט דומה ל"בראוני".
לקרם:
200 גרם מחאה רכה.
1 צנצנת ריבת חלב.
מקציפים את החמאה ובאיטיות מוסיפים את ריבת החלב. ממשיכים להקציף עד שהכמות נהית אווירית ותפוחה. ( אני עושה חצי כמות של הקרם ויוצא מספיק בהחלט).
למרנג:
3 חלבונים.
1 כוס סוכר.
קורט מלח.
את החלבונים מקציפים במהירות גבוהה עם קורט מלח, עד שהקצף של הביצים מלבין ומכפיל את נפחו באיטיות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים בהקצפה.
על נייר אפיה בצד ההפוך לשרטט עיגול בגודל של העוגה ובעזרת שקית לזלף עיגול (אני מכינה שני עיגולים לזרז את האפיה. לקראת הסוף גם הופכת את המרנג שיתייבש מהצד השני) ואופים בחום 100°-90° כשעתיים וחצי.
לגנש:
1 חפיסת שוקולד.
1/2 כוס שמנת מתוקה.
מביאים את השמנת לסף רתיחה מוסיפים את השוקולד, לאחר שהשוקולד נמס, מערבבים טוב עד שמתקבל גנש.
לקישוט:
1 כוס בוטנים קלועים קצוצים גס.
מרכיבים את העוגה:
חוצים את העוגה ל-2.
מורחים על החצי הראשון קרם, מפזרים מעט בוטנים, מניחים את המרנג מעל, מעליו את שאר הקרם. מפזרים שוב מעט בוטנים, מניחים את החלק השני של העוגה, מעל מורחים את הגנש ומפזרים את שאר הבוטנים.
העוגה טעימה ביום למחרת, הקרם נספג לתוך העוגה, המרנג נהיה רך והופך להיות ל"נוגט" עסיסי כמו בשוקולד סניקרס.
את העוגה הזאת ניסיתי להכין בגרסת פרווה, במקום קרם מרחתי ממרח בוטנים, במקום שמנת מתוקה שבגנש, המסתי שוקולד והוספתי מעט מרגרינה. אחרי שיתקשה במקרר יהיה דומה מאוד לגנש.
יצא טעים, אבל בגרסה חלבית העוגה הרבה יותר טעימה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות