כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

עוגת למינגטון - גם סיפור וגם מתכון

אחת הדעות מספרת כי טבח של הלורד למינגטון מאוסטרליה התבקש להאכיל אורחים רבים. הזדרז להכין עוגת טורט וזו נפלה לו אל תוך סיר שוקולד. בלית ברירה חתך את העוגה וטבל כל חתיכה ברוטב שוקולד ולתוספת יופי, טבל אותן בקוקוס וכך נולדה בטעות עוגת למינגטון

עוגת למינגטון - גם סיפור וגם מתכון
נליה קייקוב

 


המצרכים:

50 גרם חמאה/ מרגרינה.
3/4 כוס סוכר.
4 ביצים גודל L או 5 ביצים גודל M.
1 כפית גרידת תפוז.
1/2 כוס מיץ תפוזים.
1 1/2 כוס קמח.
1/2 שקית אבקת אפייה.
1 שקית סוכר וניל.

לציפוי:

1 חבילת שוקולד מריר.
1/2 כוס מים רותחים.
2-3 כפות אבקת סוכר - לא חייב.
1 כוס פתיתי קוקוס.

ההכנה:

להקציף את החמאה עם הסוכר לקצף תפוח, להוסיף בהדרגה ביצים בזו אחר זו ולהמשיך להקציף כמה דקות. להוסיף מיץ וגרידת תפוז, קמח מעורב עם אבקת אפייה. להעביר את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אצלי התבנית 20×30 ככל שתבנית תהיה גדולה העוגה תצאה שטוחה ולא גבוהה) ולאפות בתנור מחומם מראש 180° 30 דקות עד שהקיסם יוצא יבש מאמצע העוגה.

לקרר את העוגה ולחתוך אותה לריבועים, 20 יח' בערך, להמיס את השוקולד לערבב עם מים רותחים. אפשר להוסיף אבקת סוכר בשביל הטעם המתוק. לטבול כל חתיכת עוגה מכל הכיוונים ב"רוטב" שוקולד וישר לטבול בקוקוס.
לסדר על הצלחת במרווחים כדי שהשוקולד יספג ויתקשה. לאחר מכן אפשר לסדר יפה בתוך המנג'טים ולהגיש.

עוגה מאוד פשוטה וטעימה, מודגשים טעמי תפוז, שוקולד וקוקוס.

 




עוגת למינגטון מתכונים שוקולד וקוקוס עוגות אוסטרליה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}