לא מזניחים את שוחרי הסלטים • תוכנית בישול לצפיה
השף של 'אבניו' לא מפסיק להפתיע • והפעם - סלט בטטה ועדשים שחורות אורגניות • ואם בא לכם להגדיל את ההנאה - יש מקום להוסיף בשר ועוף
- יקי אדמקר • צילום: יעקב נחומי
- כ"א סיון התשע"א
- 12 תגובות
סלט בטטה ועדשים שחורות אורגניות:
• מצרכים:
½ ק"ג בטטה חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
½ עדשים שחורות מבושלות
בצל אדום חתוך לרצועות
100 גר שומשום – פשתן
עלי רוקט צעירים
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
לוינגרט סילאן-
½ כוס שמן זית
½ כוס סילאן תמרים
לימון שלם סחוט
כפית שום כתוש
2 כפות חרדל
מלח, פלפל גרוס
• הוראות הכנה:
מערבבים את הבטטה עם שמן זית, מלח ופלפל גרוס ומניחים בתבנית. אופים קוביות בטטה ב-200 מעלות כ-12 דקות. מקררים מעט.
מערבבים כל חומרי הוינגרט לרוטב הומוגני. מערבבים בקערת ערבוב את הבטטה, העדשים, הפשתן, הבצל והרוקט עם הוינגרט.
מניחים בצלחת ההגשה, ומגישים מיד.
• ניתן לאכול חם או קר.
• ניתן לשלב עם כל סוג בשר קר ( פסטרמה, רוסטביף, חזה עוף בגריל).
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות