גוז'גיז'ה - לחמניות ממולאות בשר בסגנון הבוכרי
מתכון נהדר ללחמניות ממולאות בשר, עם הוראות הכנה מדויקות ואפילו סרטון קצרצר עם הדגמה לסגירתן. נסו ותיהנו
- נליה קייקוב, גרמניה
- ה' תשרי התשע"ח
- 3 תגובות
נליה קייקוב
הרכיבים:
1 ק"ג קמח.
1 כף מלח.
5 כפות סוכר.
1 ביצה.
1 קוביית שמרים.
2 כוסות מים פושרים +/-.
50 גרם מרגרינה.
2 כפות שמן.
למילוי:
1 ק"ג בשר בקר/ כבש חתוך לקוביות קטנות או טחון גס.
(מעט שומן קצוץ דק, לא חייב אבל מוסיף המון לטעם).
6-7 בצלים גדולים קצוצים דק (שהכמות של בצל קצוץ תהיה בערך פי שניים מכמות הבשר, מה שיגרום לכך שהכל יהיה עסיסי וטעים).
תבלינים: כפית מלח, כפית פלפל, כפית כמון (לא חייב).
יש שמטגנים קלות את המילוי. במידה ולא מטגנים, הוא מפריש באפייה מעט נוזלים. יש שמוסיפים תפוח אדמה מגורד בפומפייה גסה אחרי שהמילוי התקרר. לטעמי הכי טעים בלי טיגון מראש של המילוי.
הרכבת מנה של לחמניות ממולאות בשר
ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק מלבד השמן, עד לקבלת בצק רך וגמיש. לקראת סיום הלישה להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש.
להניח את הבצק בצד לשעה, מכוסה, שיכפיל את נפחו.
אחרי שהבצק תפח - מחלקים אותו על משטח מעט מקומח ל-10 חלקים. מכל חלק יוצרים "נקניק", אותו חותכים ל- 6-7 חלקים.
מרדדים כל חתיכה לעיגול, באמצע מניחים מילוי ומהדקים את השוליים באיסופם כמו פרח, משולש או ריבוע.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חצי שעה שינוחו ויכפילו את נפחם.
למרוח ביצה טרופה ולפזר מעל שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש 180° למשך 30 דקות עד שמשחים.
(אצלי במקרה הבשר מטוגן קלות כדי שלא יפשיר נוזלים באפייה, והבצל חי קצוץ עם תפוח אדמה מגורד. אפיתי בחום 200° עד שהשחים)
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות