עוף בסילאן, דבש, חמוציות ורימונים על מצע אורז ירוק
שילוב של אורז ירוק ועוף מתוק. יכול להתאים לכל ארוחת חג חגיגית וכמובן לארוחה מרכזית במהלך השנה. הרבה אלמנטים מתוקים של חג, אז תיהנו
- אופירה רבני
- כ"ז אלול התשע"ז
- 1 תגובות
החומרים:
1 ק"ג כרעיים.
2 בצלים גדולים.
רבע כוס סליאן.
רבע כוס דבש.
מלח.
פפריקה מתוקה בשמן.
כמון.
חבילת חמוציות.
גרעיני רימון מרימון אחד.
1 ק"ג אורז.
חבילת פטרוזיליה.
חבילת שמיר.
חבילת נענע יבשה.
חבילת שמיר יבש.
אפשר גם סלרי.
אופן ההכנה:
בסיר נפרד וגדול להרתיח את האורז עד שהאורז מבעבע ואז לסנן אותו מהמים.
בינתיים בסיר רחב נפרד לטגן שני בצלים ואת הכרעיים.
להוסיף את התבלינים, הסילאן, הדבש, החמוציות והרימונים.
לתת להם להתבשל במשך 40 דקות.
בחזרה לאורז: לשפוך שמן לסיר, להוסיף את האורז עם העלים היבשים והטריים כשהם קצוצים דק. להוסיף מלח ומעט כמון ולכסות עם מגבת 10 דקות על אש נמוכה.
ברגע שזה מוכן, לקחת מגש יפה או תבנית נירוסטה, לשפוך את האורז המוכן והירקרק ומעליו להוסיף את העופות המתוקים עם הרוטב.
שתהיה לכולנו שנה מתוקה כדבש.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות