כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

נתח בקר אפוי - לפאר את סעודת החג

בשר בקר משמש כבסיס לארוחות חג בבתים רבים. שף שפרה אהרונוב עם מתכון שנוסה בהצלחה על ידי קבוצת נשים בקבוצת מתכונים בווצאפ - קצר הצלחות מרובות, וכעת היא משתפת גם את קוראות 'לובי נשי'

נתח בקר אפוי - לפאר את סעודת החג
רחל כהן

 


החומרים:
1 נתח בקר ׳כתף׳ במשקל של 1 וחצי ק"ג.
2 כפות חרדל.

החומרים למשרה:

8 שיני שום כתושות.
3 כפות שמן.
1 כפית פפריקה מתוקה.
1/2 כפית פפריקה חריפה.
1 כפית תבלין לסטייק.
2 כפות רוטב טריאקי.
1 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
2 כפות רוטב ברביקיו (לבחירה).
תבנית בינונית, 3 ניירות אפיה.

אופן ההכנה:

מצפים את גוש הבקר בחרדל (בידיים) ומשהים שעה.
בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ומניחים את הנתח.
משפשפים היטב את חומרי המשרה מסביב לנתח (רצוי בידיים).
מניחים את הנתח המתובל על נייר אפיה ועוטפים אותו היטב כמו חבילה.
חוזרים על הפעולה פעם נוספת ועוטפים את ה׳חבילה׳ בנייר אפיה נוסף.
חוזרים על הפעולה פעם נוספת עם נייר אלומיניום.
על נייר אפיה בתבנית מניחים את ה׳חבילה׳ ואופים שעה בחום של 200 מעלות.
מנמיכים את חום התנור ל 180 ואופים למשך שעתיים נוספות.
את הרוטב שנותר שומרים לחימום.
מקררים היטב (רצוי לילה במקרר).
פורסים את הנתח לפרוסות דקות של כחצי ס״מ.

הבשר טעים חם או קר.

נתח בקר אפוי בשר בקר לחג ראש השנה חג מתכונים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}