מסימני ראש השנה: מתכון לקציצות סילקא
תרד? סלק עלים? (עלי מנגולד) שרש הסלק בלבד? ובכן יש דעות שונות לגבי הסילקא, אך אין ספק שמתכון הקציצות מנצח בכל מקרה. הלוואי שיסתקלו אויבנו ושונאנו וכל מבקשי רעתנו
רחל כהן
המתכון מתייחס לכל מאגד של עלי סלק, חסלט וכדומה שיש בו לפחות 4 יחידות גדולות:
החומרים:
1 ביצה גודל *L*.
כרבע כוס קמח.
שן שום.
מלח.
פלפל שחור.
מעט אבקת מרק.
אופן ההכנה:
להרתיח בסיר מים עם כפית מלח (שומר על צבע העלים).
את העלים כולל הגבעולים לבשל עוד 10 דקות לאחר הרתיחה, להזהר מבישול יתר.
לסנן את העלים, לקרר ולסחוט.
במעבד מזון לטחון בפולסים את הירק עם התבלינים והביצה.
להעביר לקערה ולהוסיף את הקמח.
לחמם שמן בגובה ס"מ לפחות.
למלא כף מהעיסה ולטגן.
יש לבדוק קודם קציצה אחת ואם העיסה לא מתגבשת לקציצה, להוסיף עוד מעט קמח.
אינדיקציה:
מ- 6 מאגדים יצאו לי כ- 40 קציצות קטנות.
ממאגד אחד יוצאת כמות קטנה מאוד.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות