כ"ט חשון התשפ"ה
30.11.2024

פרוייקט ענק בטירת-הכרמל יוצא לדרך

מסתערים על הצפון • אחד מהפרוייקטים הגדולים בתולדות הצפון יוצא לדרך • במסגרת התוכנית תכפיל טירת הכרמל את גודלה וייבנו בה אלפי יחידות דיור

 רה"ע אריה טל, השר אטיאס, מנכ"ל המשרד מרדכי מרדכי ומהנדס העיר בוריס טיקמן. צילום: ששון תירם
רה"ע אריה טל, השר אטיאס, מנכ"ל המשרד מרדכי מרדכי ומהנדס העיר בוריס טיקמן. צילום: ששון תירם



שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס וראש עיריית טירת הכרמל אריה טל חנכו בסוף השבוע את אתר הבנייה החדש בשכונת גלי-כרמל בטירת הכרמל.

בשכונה החדשה שתבנה בסטנדרט גבוה ובפיתוח סביבתי מתקדם יוקמו 1,800 יחידות דיור, כחלק ממהלך כולל לבניית 5,400 יחידות דיור בעיר, שיביאו להכפלת אוכלוסייתה כבר בשנים הקרובות. בטקס השתתפו גם תושבי העיר, אנשי ציבור והנהלת העיר, הנהלת מינהל מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון בראשות מנכ"ל המשרד מרדכי מרדכי.

שיווקה של השכונה התאפשר רק 7 שנים לאחר שתוכניות הבנייה בה אושרו, בשל רצונו של ראש העיר להביא להטמנת קו המתח הגבוה הנמצא במקום בו התקיים הטקס.

בעקבות פעילות נמרצת של שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס והבאת הנושא לדיון בועדת החסמים בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה איל גבאי - שוחררו 1,800 יחידות דיור בשכונת גלי כרמל. ראש העיר דרש כי קו המתח העליון יוטמן באדמה בעלות של 60 מיליון שקל. בסיכום עם השר אטיאס הוחלט כי 50% מהעלות יגבה משיווקי הקרקע וימומן ע"י משרד הבינוי והשיכון ו-50% יתקצב משרד האוצר.

באתר הטמנת קו המתח לשכונת גלי כרמל. צילום: ששון תירםצילום: באתר הטמנת קו המתח לשכונת גלי כרמל. צילום: ששון תירם
באתר הטמנת קו המתח לשכונת גלי כרמל. צילום: ששון תירם


הפרוייקט הגדול בתולדות העיר

ראש עיריית טירת הכרמל אריה טל קרא בחגיגיות "זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו". הוא הוסיף כי "הפסוק מסמל את השמחה והחגיגיות האופפת את כולנו עם פתיחת פרויקט הפיתוח הגדול בתולדות העיר. שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס ייכנס לדפי תולדות העיר בזכות תוכנית הפיתוח שתשנה את פני העיר ותכפיל את אוכלוסייתה, ואשר הביאה ותביא אוכלוסיות חדשות לעיר. אני מודה לך על הרצון לבנות בעירנו", אמר לשר אטיאס. "לאחר ששוחררו החסמים, פרויקט הבנייה הגדול בתולדות טירת הכרמל יכול לצאת לדרך".

לדברי טל, "באזור החדש כבר מתעניינים אנשים כמו עובדי הייטק ואנשים מהסביבה הקרובה, וגורמים שבונים פה באזור כבר שיווקו עוד לפני שעלה הבניין הראשון את רוב יחידות הדיור. זה מראה כמה צמאים אנשים לגור כאן, ומה השפעת חוסר הבנייה על העיר הזאת. אנו בתחילתה של תקופה נפלאה בתולדות העיר. היו ברוכים ביום היסטורי זה".

שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס אמר בטקס החגיגי כי "מדובר ביום שמחה כאשר אנו רואים את הארץ שלנו פורחת. שנים רבות לא שווקו בעיר קרקעות לבנייה למגורים והיה קושי להכניס רוח חדשה של זוגות צעירים שמפתחים את העיר. למרות התב"עות המאושרות היה כאן מחסום של הטמנת קו המתח, ושנים רבות לקח להסיר את המחסום. יש מקומות רבים עם חסמים כאלה המונעים אלפי ועשרות אלפי יחידות דיור".

השר הסביר כיצד הגיע הפתרון: "ראש העיר דואג לתושבים ורוצה שכל קווי המתח יהיו מתחת לאדמה, כדי שיהיו שכונות מודרניות ואטרקטיביות שמושכות אוכלוסיה חזקה וזוגות צעירים. זה עולה 60 מיליון שקל. על הקרקע שיוצאת לקבלנים, היזמים משלמים כסף שהולכת לקופת המדינה, אבל אם לא משווקים אין כסף. כל עוד לא בונים אין לקרקע כל משמעות. אין בנייה, לא מקבלים כסף על הקרקע ואז לא מטמינים את קו המתח. באמצעות מנכ"ל המשרד מרדכי מרדכי וועדת החסמים בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה איל גבאי הבאנו לפתרון הבעיה. אנו משווקים עכשיו 1,000 יחידות דיור. שווקו כבר קרוב ל-400 יחידות דיור לפני מספר חודשים ואנחנו נשווק כעת עוד קרוב ל-600 יחידות דיור. המקום אטרקטיבי ויהיה עוד יותר אטרקטיבי כשיתחילו לבנות פה".

הוא הוסיף וציין את הצעד שיזם ואשר קיבלה הממשלה להעניק לזוגות צעירים שרוכשים דירה ראשונה בנגב ובגליל מענקים בהיקף של 100 אלף שקל. "זה ברכה לצפון וברכה לגליל וגם טירת הכרמל תרוויח מזה, וכל הצפון יתחזק. העיר תקבל זריקת עידוד גדולה מהבנייה החדשה. זה כמו גשם, כולם מתרטבים, והתושבים מרוויחים. נותנים תקציבים לשכונות הותיקות שגם ייהנו מבניית שכונה חדשה, דרך הכסף מהפיתוח".

בסיום הטקס התקיימה ישיבת עבודה משותפת של הנהלת המשרד והנהלת העירייה במסגרתה העניק שר הבינוי והשיכון לראש העיר את חוברת המכרז החדשה לשיווק של כ-600 יחידות דיור נוספות בשכונת גלי כרמל.

בישיבה נדונו מספר נושאים כאשר בין השאר השר אטיאס הכריז כי משרד הבינוי והשיכון יממן את מרבית התוספת הנדרשת לפרויקט הספרייה העירונית החדשה בעיר. כמו כן המשרד ייבחן קידום מחתמי התחדשות עירונית ופינוי-בינוי בעיר.



תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}