לכבוד שבת: עוגת שמרים עסיסית • צפו ואפו
רוצים להתפנק עם עוגת שמרים שוקולדית טרייה? • יקי אדמקר עזב לרגע את הבישולים והצטרף לקונדיטור של אולמי 'אבניו' • ואל תשכחו למלמל "לכבוד שבת קודש"
- יקי אדמקר • צילום: יעקב נחומי
- כ"ט אייר התשע"א
- 15 תגובות
מצרכים ל-2 עוגות:
• לבצק:
500 גרם קמח
2 ביצים
100 גר חמאה (או מחמאה)
25 גר שמרים טריים או 12 גר שמרים יבשים
100 גר סוכר
קורט מלח
גרידה מלימון אחד
כפית סוכר וניל
150-200 סמ"ק חלב (או מים)
• למילוי:
250 גר ממרח נוטלה (או השחר העולה)
150 גר אגוזים מלך קלויים ושבורים קלות
ביצה טרופה למריחה
חמאה רכה לשימון (תרסיס או מחמאה רכה)
סוכר
• הוראות הכנה :
לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות לבצק הומוגני ואלסטי.
למי שעובד עם שמרים טריים, מכינים מראש עיסה משמרים טריים, מעט חלב, קמח וסוכר. לאחר כמה דקות, מתחילים לעבד לבצק.
מניחים להתפחה בכלי מכוסה - זמן ההתפחה כשעה. לאחר תפיחתו, יש לשים את הבצק ולחלק ל-2 כדורים . מרדדים את הבצק לעלה מלבני, מורחים שכבה דקה של ממרח הנוטלה וזורים מעל את האגוזים הגרוסים. מגלגלים לא בצורה הדוקה מדי, משמנים את תבנית הקוגלוף ועל השימון זורים סוכר ומנערים עודפים.
מניחים את הגליל בתוך תבנית הקוגלוף, מושחים בביצה טרופה ומתפיחים להכפלת נפח.
אופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-20 דקות - ונהנים מעוגה טעימה.
בתיאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 15 תגובות