כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מממ.. טרמיסו • מתכון חגיגי ומפתיע

חג השבועות מתקרב - ולא תתחרטו אם תלכו על המתכון המפתיע של הטרמיסו • מתכון שני בסדרת המתכונים החלביים מבית "קפה רינגלבלום", המסעדה החלבית למהדרין בבאר שבע

צילום: עדי ליבמן
צילום: עדי ליבמן

 

טירמיסו - 4 סועדים

מצרכים:

0.5 קילו גבינת מסקרפונה עשירה
4 חלמונים
4 מנות אספרסו/ 4 כפיות אבקת נס קפה
250 מ"ל שמנת מתוקה
חבילת ביסקויטים
4 כפות סוכר
20-30 ג' אבקת קקאו
תבנית מלבנית 20X15

אופן ההכנה:

1. יש להניח שכבה ראשונה של בישקוטים בתבנית.

2. במידה ואין ברשותכם מנות אספרסו בבית, נס קפה יהווה תחליף ראוי. יש להמיס את 4 כפיות הנס קפה בחצי כוס של מים רותחים.

3. ליצוק חצי מכמות הקפה על שכבת הבישקוטים הראשונה.

4. לטרוף את השמנת המתוקה עם כף סוכר, עד לקבלת קצף יציב (עדיפות למיקסר) ולשמור אותו במקרר.

5. בקערה חדשה יש לטרוף את ארבעת החלמונים עם שארית הסוכר, עד קבלת מרקם חלק לבן ויציב. 5-6 דקות ערבוב.

6. להוסיף לחלמונים את גבינת המסקרפונה ולערבב בתנועות קיפול עדינות, למנוע נפילה של המסה, עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.

7. יש להוסיף את השמנת המתוקה המוקצפת מן המקרר ולהמשיך בתנועות הקיפול.

8. יש להניח על השכבה הראשונה של הבשקוטים והקפה חצי מכמות הקרם שנוצר. מעל הקרם להניח שכבה נוספת של בישקוטים ועליהם ליצוק את יתרת הקפה, ולסיים עם שכבה נוספת של הקרם.

9. להכניס את הטירמיסו למקרר לפרק זמן של שעה.

10. הגשה - יש לחתוך למנות אישיות ולפזר בעדינות את אבקת הקקאו מעל כל חתיכה ובתיאבון!

מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}