כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

חרף הצהרות עיריית ב"ב: ביהמ"ש נתן צו שלא לבצע הקצאות

למרות הצהרות העירייה כי הקצו שטח של דונם למוסדות 'חיי עולם' בבני ברק, ביהמ"ש נתן צו ארעי שלא לבצע שינויים בשטח עליו הוגשה עתירה • בעתירה שפורסמה לראשונה ב'בחדרי' הועלו הטענות כי עמותות וגופים שונים קיבלו הקצאות על ידי עיריית בני ברק, בניגוד להוראות נוהל הקצאת מקרקעין של משרד הפנים ותבחיני העירייה אשר היא עצמה אישרה

חרף הצהרות עיריית ב"ב: ביהמ"ש נתן צו שלא לבצע הקצאות
עיריית בני ברק צילום: פלאש 90

,

למרות הצהרות העירייה כי הקצו שטח של דונם למוסדות 'חיי עולם' בבני ברק, השופטת צילה צפת נתנה צו ארעי שלא לבצע שינויים בשטח עליו הוגשה עתירה.

"מה שמעניין את העירייה, זה לאשר את ההקצאות הבעייתיות שלהם" אומרת ל'בחדרי חרדים' עו"ד שרית נעמן-שאג. "עורכת דין מטעם העירייה השתמשה לרעה בערכאה שהגשתי" הוסיפה.

כפי שדיווחנו, מוסדות 'חיי עולם' בנשיאות הרב עוזיהו אלכורת ובניהולו של הרב יעקב אלרואי, הגישו עתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב. בעתירה כותבים מנהלי העמותה כי הבקשה מוגשת "בלית ברירה ונוכח התנהלותה החד צדדית של רשות מקומית בישראל, עת היא נוהגת בהליך הקצאות בתחומה, כבמעין שלל שהיא מחלקת למקורביה ו/או למבקשי טובתה, בניגוד מוחלט וגמור להוראות הדין". 

בעתירה שפורסמה לראשונה ב'בחדרי' הועלו הטענות כי עמותות וגופים שונים קיבלו הקצאות על ידי עיריית בני ברק, בניגוד להוראות נוהל הקצאת מקרקעין של משרד הפנים ותבחיני העירייה אשר היא עצמה אישרה. בעתירה הנפרסת על פני עמודים רבים טוענים מגישי העתירה כי הקצאות העירייה הינם בין היתר "משיקולים פוליטיים, בהליך פסול פגום ונעדר כל סמכות וחוקיות, בין היתר, בשל היותה של ההחלטה מבוססת על קריטריון אחד בלבד והוא 'שיוך מפלגתי בלבד' ו/או קרבה לבעלי תפקידים בעירייה, ללא קשר לצרכי הציבור ולרציונל העומד מאחורי נוהל הקצאת קרקעות, ומעלה חשש כבד לשחיתות פוליטית חמורה". 

מוסדות 'חיי עולם' הגישו בקשה להקצאת מבנים על מנת להקים שני בתי בספר לכ-400 תלמידים הלומדים במוסדות חיי עולם, אשר לומדים כיום בצפיפות נוראית, פחות מ-1 מ"ר לילד בכיתה, וחלקם לומדים בכיתות העשויות מפחונים "בתנאים מחפירים החורגים מכל קנה מידה ראוי וסביר". 

מגישי העתירה, מוסדות חיי עולם בנשיאות הרב עוזיהו אלכורת ובניהולו של הרב יעקב אלרואי, הגישו בקשה להקצאת מבנים על מנת להקים שני בתי בספר לכ-400 תלמידים הלומדים במוסדות חיי עולם, אשר לומדים כיום בצפיפות נוראית, פחות מ-1 מ"ר לילד בכיתה, וחלקם לומדים בכיתות העשויות מפחונים "בתנאים מחפירים החורגים מכל קנה מידה ראוי וסביר". 

לטענתם, העמותות 'תורת המשכן', 'תפארת ישי בני ברק' ו'חסדי ציון ובנימין בני ברק' קיבלו כל אחת מהן קרקעות בשטח של 420 מ"ר לשם הקמת בית כנסת, ולא בשל העובדה שהן הוקמו ע"י קרובי משפחתו של סגן ראש העיר אליהו דדון. לגבי עמותת 'ישמח ישראל קרית הרצוג' נטען כי מקים העמותה הוא קרוב משפחה של ח"כ יגאל גואטה מש"ס שהוקמה למטרה אחת והיא קבלת קרקע. 

לגבי עמותת 'שיח ודעת' נטען כי למרות שקיבלה את אישור רשם העמותות כחודשיים לאחר חלוף התאריך, קיבלה הקצאה של קרקע בשטח 500 מ"ר. עמותת 'טובו מיזם' חסכה, כך על פי הנטען, הקמת עמותה ורכשה פעילות של עמותה קיימת שפועלת בכלל באיזור רמת גן, וקיבלה הקצאה "מבלי שכלל הגישה בקשה, ולא בשל העובדה שהגורם שרכש את העמותה מקורב לראש העיר". 

שלושה שבועות לאחר הגשת העתירה, העירייה הגישה את תגובתם לבית משפט המחוזי בתל אביב, ובה הם ציינו כי עוד בטרם הגשת הבקשה והעתירה לבית המשפט - התכנסה ועדת ההקצאות לדון בהתנגדות מוסדות 'חיי עולם' להקצאות, והחליטו להקצות להם קרקע בגודל דונם. אולם כפי שפורסם ב'בחדרי חרדים', על פי התאריכים שציינה העירייה, עולה כי הדונם שהוקצה לעותרים - אושר בוועדת ההקצאות "לאחר שהוגשה העתירה לבית המשפט".

בעקבות כך עורכת הדין שהגישה את העתירה עו"ד שרית נעמן-שאג עמדה על בקשתה הראשונית והשופטת צילה צפת נעתרה לבקשתה ונתנה צו ארעי עד להחלטה אחרת למניעת הליכי ההקצאה לעמותות; שיח ודעת, טובו מיזם, חסדי ציון ובנימין ישמח ישראל, תורת המשכן ותפארת ישי.,
חנוך זייברט עיריית בני ברק הקצאות עתירה חיי עולם

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}