ראש השב"כ: מתחילת 2016 אותרו 2000 מחבלים פוטנציאלים
לדבריו, באמצעות מודיעין איכותי שהתקבל במערך הסייבר, כבר סוכלו פיגועים רבים
- אלי שלזינגר
- ג' תמוז התשע"ז
- 1 תגובות
ראש השב"כ נדב ארגמן. צילום: חן גלילי צילום: חן גלילי
"כפי שבעולם הממשי, אין אנו מסתפקים בהגנה פאסיבית, אלא רודפים את אנשי הטרור במקומותיהם – כך גם בזירת הסייבר. אנו לומדים את דפוסי הפעולה של היריב, ויודעים להכות בו בהפתעה במגוון דרכים ושיטות. האקרים ברחבי העולם הפועלים לפגוע בישראל, חווים מעת לעת תקלות בלתי צפויות". כך אמר הבוקר (שלישי) ראש שירות הביטחון הכללי נדב ארגמן בהופעה פומבית נדירה במסגרת נאומו בשבוע הסייבר הלאומי באוניברסיטת ת"א.
בדבריו הוסיף ראש השב"כ נדב ארגמן כי "בשנה האחרונה מתמודד שב"כ, יחד עם שותפיו בקהילת המודיעין וההגנה בסייבר, מול מגוון אתגרים בתחום זה; מאיומים מעצמתיים, דרך איומים מצד ארגוני טרור, ועד להאקרים יחידים שפעלו מטעם עצמם. לצורך סיכול איומים אלה, מימשנו עשרות פעולות ומבצעים מתוחכמים ומוצלחים. ועדיין, לאור מאפייניו המתעתעים של הסייבר, ראוי שנישאר צנועים וזהירים לגבי יכולתנו לקבל תמונה הרמטית על הנעשה במרחב זה".
ראש השב\"כ: מתחילת 2016 אותרו 2000 מחבלים פוטנציאלים
צילום: שבוע הסייבר – אוניברסיטת ת"א
ראש השב"כ הסביר כי בסייבר, 'שילוביות' היא שם המשחק. "אנו פועלים כנגד יריבינו באמצעות "קואליציית סייבר" הכוללת שיתופי פעולה עם צה"ל, המוסד, רשות הסייבר, משרד הביטחון ועוד. שב"כ מקיים קשרי עבודה עם עמיתים מארגוני ביון בעולם, ונכון לסייע בידע ובניסיון שנצברו מול איומי הטרור שמולם מתמודדות כיום מדינות המערב".
באמצעות מודיעין איכותי שהתקבל במערך הסייבר של השב"כ, "כבר סוכלו פיגועים רבים" הוסיף ארגמן ואמר כי "ההצלחה לאתר מפגע בודד מהווה אתגר עצום. למרות המורכבות הזאת, שב"כ יחד עם שותפיו, הצליח באמצעות התאמות טכנולוגיות, מודיעיניות ומבצעיות, מאז תחילת 2016 ועד היום, לאתר מבעוד מועד למעלה מ-2000 מפגעים בודדים פוטנציאלים. השיפורים הטכנולוגיים פורצי הדרך, יחד עם היכרות שטח ועבודה מבצעית, תרמו רבות להורדת רף הטרור ולהתמודדות מוצלחת של מדינת ישראל מול איום פיגועי הבודדים".
"שב"כ נמצא כעת בעיצומה של מהפכה אירגונית שבליבה איגוד כלל תחומי הטכנולוגיה והסייבר לכדי זרוע אחת. התוצאה היא אגרוף טכנולוגי חזק ומרוכז. עוצמת האגרוף הזה נובעת משילוב בין דיסיפלינות: תחומי הסייבר על כל גווניו, בצד תחומי הטכנולוגיה הקלאסית, שמתפתחים עם הארגון מיום היווסדו. מערך הסייבר והטכנולוגיה של שב"כ הוא סטארט-אפ בלתי פוסק".
"אנו מצליחים לבצע כל זאת רק בזכות ההון האנושי שלנו. כבר כעת, למעלה מרבע מעובדי הארגון הינם טכנולוגיים: האקרים, מתכנתים, מומחי הגנת סייבר, מהנדסי אלקטרוניקה ועוד. אנחנו שואפים לקלוט את ההאקרים הטובים ביותר, כחלק מההתמודדות עם אתגרי הסייבר אל מול מכלול היריבים, בדגש על מדינות ומעצמות" אמר ארגמן.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות