כ"ב אלול התשפ"ד
25.09.2024

לקראת הסעודה • כך תכינו את הקרעפל'ך המסורתיים

בבתי ישראל החלו ההכנות הקדחתניות לסעודת הפורים • אתר 'בחדרי חרדים' מגיש: כך תכינו את הקרעפל'ך המושלמים • מקניית המוצרים עד לטיגון הקרעפל'ך • צפו ובשלו

ה'קרעפלך' מטוגנים, צילום: 'בת הכפר'
ה'קרעפלך' מטוגנים, צילום: 'בת הכפר'

את המתכון הנפלא להכנת הקרעפלך שלחו אלי מ'אור חיה', כבר לפני מספר ימים. אלא שעד שהכנסתי אותו פנימה, חלף עבר לו צום תענית אסתר.

ב'אור חיה' רצו להציע לכן, לקראת הצום, וגם לסעודה שלאחריו, לשלב את המתכון הנפלא הזה. הם סיפרו לי על מחקרים, ועל הרבה רופאים, הממליצים להמנע מאכילת יתר אחרי הצום, על מנת לא להכביד על פעילות הקיבה והמעיים.

חסידים, לדבריהם, פתרו את התשובה לשאלה מה נאכל לפני ואחרי הצום. "ידוע שמנהג חסידי עתיק לאכול לפני הצום וגם אחרי, קרפלך בשר. אכילת קרפלך בשר בשורשו הינו מנהג חסידי עתיק בעל משמעות קבלית שצופן בתוכו מסר של המתקת הדינים בחסדים.

"הבצק רומז לחסד והבשר לגבורה ושמכסים את הבשר בבצק אז ממתיקים את הדינים לקראת תענית אסתר, שיתהפך בעזרת השם לטובה".

ובכן, למרות שהצום חלף, אי אפשר שלא להגיש לכן, קהל האופות והמשקיעניות בבישול, סרטון הדגמה מהיר וקצרצר להכנת קרפלך בשר. אפשר, אגב, להכין גם לסעודה...

באדיבות אור חיה ירושלים - מחלקת הקייטרינג.
www.orchaya.org.il
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}