כרובית מטוגנת בטעם חמוץ מתוק
זהו אחד הנשנושים האהובים ביותר, וכדאי להכין מראש כמות גדולה מכיוון שפרחי הכרובית שכבר טוגנו - מתחסלים מהר מאוד. אפילו לפני שמספיקים לשפוך עליהם רוטב
- אורה ארגוב
- כ' סיון התשע"ז
- 1 תגובות
החומרים:
ראש כרובית.
רוטב סויה.
3 ביצים לבלילה.
קמח מנופה.
שמן זית לרוטב.
מים להרתחה.
1/2 כפית פפריקה.
סוכר חום.
1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
2 כפות רוטב צ'ילי מהבקבוק.
1 כף חומץ.
1/4 כפית כוסברה.
1/4 חבילה שקדים מולבנים גרוסים.
אופן ההכנה:
1 כרובית עם רוטב מיוחד.
לוקחים כרובית קטנה מפורקת לפרחים ושמים במים רותחים עם כף מלח.
בלילה לטיגון:
לטרוף 3 ביצים.
להוסיף 3 כפות קמח מנופה, מלח, פלפל שחור.
רוטב - לערבב בקערה:
2 כפות שמן זית.
חצי כפית פפריקה.
2 כפות רוטב סויה.
כף סוכר חום (לא חובה).
מעט פלפל גרוס.
2 כפות רוטב צ'ילי.
1 כף חומץ.
לערבב היטב.
לסנן את הכרובית, לטבול בבלילה, לטגן עד הזהבה.
לשפוך רוטב מעל - לספיגת טעמים, לפזר כוסברה ושקדים גרוסים.
אפשר לפזר שומשום קלוי, אגוזים, מה שאתם אוהבים - זה משדרג את המנה.
בהצלחה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות