י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

כרובית מטוגנת בטעם חמוץ מתוק

זהו אחד הנשנושים האהובים ביותר, וכדאי להכין מראש כמות גדולה מכיוון שפרחי הכרובית שכבר טוגנו - מתחסלים מהר מאוד. אפילו לפני שמספיקים לשפוך עליהם רוטב

כרובית מטוגנת בטעם חמוץ מתוק
אורה ארגוב

 


החומרים:

ראש כרובית.
רוטב סויה.
3 ביצים לבלילה.
קמח מנופה.
שמן זית לרוטב.
מים להרתחה.
1/2 כפית פפריקה.
סוכר חום.
1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
2 כפות רוטב צ'ילי מהבקבוק.
1 כף חומץ.
1/4 כפית כוסברה.
1/4 חבילה שקדים מולבנים גרוסים.

אופן ההכנה:

1 כרובית עם רוטב מיוחד.

לוקחים כרובית קטנה מפורקת לפרחים ושמים במים רותחים עם כף מלח.

בלילה לטיגון:

לטרוף 3 ביצים.
להוסיף 3 כפות קמח מנופה, מלח, פלפל שחור.

רוטב - לערבב בקערה:

2 כפות שמן זית.
חצי כפית פפריקה.
2 כפות רוטב סויה.
כף סוכר חום (לא חובה).
מעט פלפל גרוס.
2 כפות רוטב צ'ילי.
1 כף חומץ.
לערבב היטב.

לסנן את הכרובית, לטבול בבלילה, לטגן עד הזהבה.
לשפוך רוטב מעל - לספיגת טעמים, לפזר כוסברה ושקדים גרוסים.
אפשר לפזר שומשום קלוי, אגוזים, מה שאתם אוהבים - זה משדרג את המנה.

בהצלחה ובתאבון.

כרובית מטוגנת ארוחת ערב כרובית בטעם חמוץ מתוק מתכונים אורה ארגוב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}