מעדן איטלקי: קנלוני ממולא בחצילים וגבינה/שף יוגב ירוס
מעדן איטלקי: קנלוני ממולא בחצילים וגבינה/שף יוגב ירוס
- כתבה אינפורמטיבית
- כ"ט אייר התשע"ז
מרכיבים
לקנלוני
• 10 צינורות קנלוני יבש
• 2 חצילים בינוניים
• 1 חבילה גבינת טוב טעם 3% טרה
• 100 גר' גבינה צהובה מגורדת נעם 28%
• צרור פטרוזיליה קצוצה דק
• 2 שיני שום כתושות דק או מגוררות
• גרידה מלימון אחד
• 4 כפות שמן זית
• מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב
• 2 שיני שום, כתושות או מגוררות
• 6 כפות שמן זית
• 1 כפית פלפל שאטה גרוס
• 1 פחית עגבניות איטלקיות שלמות משומרות
• מלח
להרכבה
• צרור עלי בזיליקום
אופן הכנה
מלית הקנלוני מחממים תנור ל־220 מעלות.
מחוררים מעט את החצילים בעזרת מזלג ומורחים היטב בשמן זית, שמים על תבנית מרופדת בנייר כסף ואופים בתנור החם במשך כ־40 דקות עד לריכוך. מדי פעם פותחים בזהירות את דלת התנור כדי לשחרר לחות.
מצננים מעט את החצילים וקולפים. מניחים על מסננת למשך כשעה וקוצצים דק. מעבירים לקערת ערבוב ומערבבים עם שאר החומרים לקבלת מחית חלקה. מתבלים היטב במלח ופלפל ומעבירים לשק זילוף.
מזליפים מילוי לצד אחד של צינור פסטה ואחר כך לצדו השני, כדי למלא היטב את כל חלל הקנלוני. ממשיכים כך עם שאר הקנלוני.
רוטב (מומלץ להכין בזמן שהחצילים בתנור) בסיר עמוק ורחב מחממים על אש בינונית שום, שמן זית ופלפל שאטה. מערבבים במשך כ־3 דקות (לא להשחים את השום). מוסיפים את העגבניות ומערבבים, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה עדינה. מועכים היטב את העגבניות בעזרת כף עץ וממשיכים לבשל כ־30 דקות לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים רבע כוס מים רותחים, מערבבים היטב ומבשלים כ־5 דקות נוספות. מוסיפים מלח לפי הצורך.
הרכבה מחממים תנור ל־180 מעלות. יוצקים שכבה דקה ואחידה של רוטב בתחתית תבנית אפייה ומסדרים מעל את הקנלוני הממולאים. יוצקים מעל את יתר הרוטב, כך שהקנלוני יהיה מכוסה כולו. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור החם במשך כ־30 דקות, עד שהפסטה רכה לחלוטין. מסירים את הכיסוי ואופים ב־200 מעלות כ־10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים כ־10 דקות. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בהרבה עלי בזיליקום קרועים גס ובשמן זית.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות