כ"ח חשון התשפ"ה
29.11.2024

ונעבור לקינוחים: לבבות מרנג

לא יודעת איך זה אצלכן, אבל אני, באופן אישי, מעדיפה קינוח טעים על סעודה בשרית נוטפת שומן • לכן התלהבתי כשקיבלתי את המתכון הבא • עוד קינוח מתוק

לבבות מרנג. צילום: בועז לביא
לבבות מרנג. צילום: בועז לביא



בסניף הירושלמי של רשת 'פאפאגיו' אכלנו לא פעם. אוכלים שם, עד שכבר אי אפשר עוד, ומי שהיה, מבין על מה אני מדברת.

שומרות המשקל מתלהבות פחות, ומשתדלות ליהנות מהתוספות ומהסלטים, אבל בשביל אחרות זו חוויה אמיתית.

המחיר לא זול, אבל אוכלים בשרים 'כמה שרוצים'. המלצרים מסתובבים בין השולחנות, בידיהם שיפודים עמוסי בשרים, מכל הסוגים.

יש מי שיושבים על הכסא כמה וכמה שעות, מעמיסים אל קרבם עוד ועוד ועוד...

לא פעם שאלתי את עצמי איך מצליחים בעלי המקום להרוויח, אבל הסבירו לי שהרווח האמיתי שלהם מגיע מהשתייה ומהקינוחים.

טוב, אם הם מחזיקים מעמד כל כך הרבה שנים, הם ודרי עושים רווחים.

כשקיבלתי את המתכון הבא, נזכרתי במסעדה ההיא. למה? כי מדובר בקונדיטוריה שהיא סניף של הרשת.

לומר לכן את האמת? אותי מלהיבות יותר לבבות מרנג עם קציפת קוקוס ותותים טריים מסעודות בשר, לכן, את הבשרים נשאיר למדורי הגברים, אצלנו, במדור הנשים, בחרתי להביא את הקינוחים...

לבבות מרנג עם קציפת קוקוס ותותים טריים

פבלובות:

המצרכים:
1/2 ליטר חלבון
1 ק"ג סוכר

אופן ההכנה:
לערבב היטב ולהעביר לקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים עד להמסת הסוכר. יש לערבב מדי פעם.
לאחר קבלת תערובת אחידה יש להקציף במיקסר.
להעביר לשק זילוף ולזלף פבלובות על מגש. להכניס לתנור למשך כשעתיים וחצי על טמפרטורה של 50 מעלות.

מרק תותים:

המצרכים:
700 גר' תותים קפואים
100 גר' סירופ סוכר

אופן ההכנה:
לבשל בסיר למשך כ 5 דקות
לצנן מעט ולטחון בבלנדר לקבלת מרקם אחיד
לסנן ולקרר

קציפת קוקוס:

המצרכים:
1 פחית חלב קוקוס
200 גר' שמנת ריץ'

להקציף במיקסר לקצף יציב ולהעביר לשק זילוף עם צנטר משונן

הגשה:

בצלחת עמוקה יוצקים מעט מרק תותים
מניחים במרכז את הפבלובה ומזלפים את קציפת הקוקוס
מעל מפזרים פרוסות תותים טריים



באדיבות: מזרחי שרית, קונדיטורית 'פאפאגאיו'

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}