ט"ו טבת התשפ"ה
15.01.2025

שכר המינימום: מיליון וחצי עובדים מחייכים

לשכת המסחר וההסתדרות חתמו על הסכם להעלאת שכר המינימום שיחול על מיליון וחצי עובדים, בעיקר בענפי המסחר והתעשייה • ורק שטייניץ עלול להרוס את החגיגה

יו"ר ההסתדרות ונשיא לשכת המסחר במעמד החתימה. צילום: איציק ברביבאי
יו"ר ההסתדרות ונשיא לשכת המסחר במעמד החתימה. צילום: איציק ברביבאי



נציגי ההסתדרות הארצית ולשכת המסחר בתל-אביב, חתמו על הסכם קיבוצי להגדלת שכר המינימום. ההסכם כולל את העובדים בענפי המסחר והתעשייה.

מסגרת ההסכם תואמת להסכם שנחתם בתחילת ינואר השנה בין לשכת התיאום להסתדרות הכללית, כאשר שכר המינימום יועלה ב-2 פעימות: בפעימה הראשונה ביולי הקרוב ל-4,100 שקלים, ובפעימה השניה באוקטובר 2012 ל-4,300 שקלים.

ההסכם כולל כ-315 אלף עסקים במגזר המסחר והשירותים שהם כ-70% מכלל העסקים בארץ, ובהם מועסקים 1,375,000 עובדים.

יו"ר הסתדרות העובדים הלאומית, יואב שמחי, אמר עם חתימת ההסכם: "שחיקת השכר במשק, הנמשכת כבר שלוש שנים ופוגעת במעמד הפועלים בישראל לצד העובדה כי כנסת ישראל לא הייתה קשובה לרחשי ציבור הפועלים בשנים האחרונות, דרשו צעד ממשי של ארגוני העובדים וארגוני המעסיקים. נפעל יחד מול 120 חברי הכנסת להבטחת המהלך".

נשיא לשכת המסחר בתל אביב והמרכז, עו"ד אוריאל לין, אמר: "לאור החתימה על הסכם זה, אנו מצפים כי משרד התמ"ת יוציא בדחיפות צו הרחבה על כלל המשק, מבלי לצפות לשינויי חקיקה בנושא. אין אנו יכולים יותר להתעלם מהפערים החברתיים בישראל. תהיה זו אטימות ואפילו טמטום שלא להבין שיש לעשות מעשה".

לין הוסיף, כי "ההסכם שנחתם בזמנו בין לשכת התיאום לבין ההסתדרות הכללית הוא צעד בכיוון הנכון, לעובד מגיעה תוספת שכר הוגנת. העובד לא צריך להזדקק לתמיכות סעד בלבוש של מס הכנסה שלילי, זוהי פגיעה בכבודו".

לדברי לין, "העלאת שכר המינימום היא הדרך לעודד את תרבות העבודה בישראל. העלאת שכר המינימום תקל על גיוס עובדים, תסייע לצמצם את האבטלה במשק, תעניק דחיפה נוספת לפעילות המגזר העסקי ותשפר את יכולת העסקים לצמוח".

ממתינים להסכמה באוצר

ומה אירע מאחורי הקלעים עד לרגע החתימה על ההסכם החדש והחיוכים שהופנו למצלמות?

לפני שבועות אחדים חתמו יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, על הסכם לפיו שכר המינימום במשק אמור לעלות מ-3,850 ל-4,100 שקל בחודש ביולי השנה, ול-4,300 שקל בחודש באוקטובר הבא. אלא שכדי שההסכם יקבל תוקף חוקי, היה על שר התמ"ת דאז, בנימין בן אליעזר, לחתום על צו ההרחבה שיהפוך את השינוי להוראה. פואד כבר הבטיח להם לעשות זאת.

אלא שאז באה התחלופה במשרד התמ"ת, והשר החדש, שלום שמחון, כבר השמיע זמירות חדשות. "צריך להעלות את שכר המינימום ביחד עם שר האוצר שהוא חלק מכל עסקת חבילה במשק הישראלי. אני קורא לשר האוצר, יובל שטייניץ, לזמן אותנו ואת נציגי העובדים והמעסיקים כדי למצוא את הנוסחה המתאימה בהסכמה", אמר, ורמז כי בלי הסכמתו של האוצר, לא יחתום על דבר וחצי דבר.

שטייניץ, מצידו, הביע בתחילה התנגדות עזה למהלך, אך בהמשך התרכך והודיע כי יהיה מוכן להידברות. בנשימה אחת, גם הצהיר כי העלאת שכר המינימום בהחלט תזיק למשק.



תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}