כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

ישר לתנור, מוכן לבישול ! מי מפחד מבשר?

בשבועות הקרובים נכיר פינת מתכונים חדשה עם נתחי הבשר המיוחדים של פלייש". נשמח לקבל תגובות ואנו מקווים כי נתחי הבשר החדשים יעשירו כל ארוחה מיוחדת

ישר לתנור, מוכן לבישול ! מי מפחד מבשר?


המתכון הראשון והמומלץ לפניכם:

פרנץ' פרנץ' רוסט מי יודע?

פרנץ' רוסט הוא הנתח העליון של הצלעות שעבר קיצוב מקצועי french / brick roast להפרדה מחלק הצלעות התחתון. מדובר בנתח בשר רך ועסיסי מעוטר בשומן, מוכר ואהוב מאד אצל צרכני הבשר באמריקה ואירופה



פרנץ' רוסט אפוי עם בירה ועלי סלרי אמריקאי


חומרים:
2 - 2.5 קילו בשר פרנץ' רוסט
כוס רוטב צ'ילי
כפית מלח
כוס מים
פלפל שחור לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
בצל אחד קצוץ
1/3 ליטר בירה לבנה
2 גבעולי סלרי קצוצים

הוראות הכנה:
חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
שטפו את הבשר ויבשו אותו. פזרו מלח ופלפל על הבשר.
הניחו את הבשר בתבנית עם הצד השומני כלפי מעלה וכסו אותו עם בצל, סלרי, רוטב צ'ילי, מים ופטרוזיליה.
אפו ללא כיסוי במשך שעה.
צקו את הבירה על הבשר, כסו את התבנית ואפו למשך שעתיים נוספות או עד שהבשר רך.
צננו את הבשר לטמפרטורת החדר, אחסנו במקרר, לפני הארוחה, חיתכו וחממו בתוך הרוטב.
אופציה נוספת:
לפי הטעם, אפשר לגוון ולהחליף את הבירה בקוקה קולה ואת הצ'ילי ברוטב טריאקי או סויה.

טיפ לחיתוך מובחר:
בנתח הבשר של הפרנצ' רוסט, סיבי הבשר אינם בכיוון אחיד, אלא כמניפה.
בכדי לקבל פרוסות איכותיות, יש להקפיד לחתוך תמיד בניגוד לכיוון סיבי הבשר.




פרנץ' רוסט – rench roast/brick, לונדון ברויל shoulder London broil,
בריסקט first out brisket - שמות מוכרים ואהובים של חלקי בשר בכל בית באמריקה ובאירופה שלא מוכרים עד היום לציבור הישראלי.

לראשונה בישראל חברת "פלייש" שלחה לארגנטינה צוות קצבים אמריקאים מקצועיים שהכינו סידרת נתחי בשר איכותיים, חלקם מוכרים בישראל וחלקם מוכרים רק בחו"ל.


כל נתחי הבשר מכילים 100% בשר ללא עיבוד או תוספות, נתחי הבשר עברו קיצוב מקצועי והם נקיים ומוכנים לבישול ואפייה ממש כמו שמקובל באירופה.

נתחי הבשר של 'פלייש' כשרים 'למהדרין מן המהדרין' –
"חלק גלאט - בית יוסף"
משחיטה מיוחדת של צוות בראשות הגאון רבי דוד שלמה זולדן שליט"א,
דמו"צ דחסידי סערט ויזניץ בחיפה.



פנו לקצב שלנו בכל שאלה - [email protected]
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}