כך הישראלים אוהבים את המטבח שלהם
אנחנו אוהבים לאגור חפצים, נחשבים לא שמרנים (בהשוואה למטבח האמריקאי למשל), אוהבים לנסות טרנדים חדשים, ובכלל, מייחסים חשיבות רבה למטבח • המטבח והישראלים
- שירלי טוראל
- כ"ה שבט התשע"א
- 10 תגובות
הישראלי תמיד ייחס חשיבות רבה לעיצוב ביתו, עם דגש על המטבח.
לאורך ההיסטוריה של מדינת ישראל היה צורך, בגלל העליות הגדולות, תוצאות מלחמת ששת הימים וכדומה, לבנות שכונות וערים שלמות.
במצב זה, עיצוב הפנים נדחק למושבים, שכונות 'בנה ביתך' ווילות מפוארות ספורות.
בבניית הבית, ייחס הישראלי חשיבות למבנה השלד ולאיטום, אבל תמיד הוקדשה גם תשומת לב למטבחים.
המטבח - מרכז המשפחה
כיום הישראלי רוצה יותר, הרבה יותר! ברוב הבניה הפרטית - שיפוצים ובנייה חדשה יש מעצבי פנים בנוסף לאדריכלים. הלקוחות חשופים דרך האינטרנט ומגזינים לנעשה בחו"ל ודורשים רמה גבוהה של יצירתיות, גיוון ועיצוב.
עם העלייה ברמת החיים, גם הקבלנים כבר לא מסתפקים בבניה סטנדרטית ומחפשים דרכים חדשות למשוך לקוחות באמצעות עיצוב אישי התפור מסביב ללקוח.
מגמה זו בולטת בהקצבת מבחר גדול של חומרי פנים, מטבחים, ברזים, כלים
סניטריים וכד' במפרטי הקבלן, או לחילופין בנייה אישית לכל לקוח בנפרד לפי מפרט אישי.
מאז ומתמיד, נחשב המטבח למרכז חיי המשפחה. המאה ה-20 אפשרה את שילוב המטבח בחיי חדר המגורים, בזכות שיפורים בעיצוב ובטכנולוגיה. כתוצאה מכך, המטבח נחשב לחדר המושקע ביותר בבית.
הישראלים אוהבים לבשל ולארח ואוהבים לאגור חפצים. לכן, נוחות ופתרונות אחסון חשובים להם. הם נחשבים לא שמרנים (בהשוואה למטבח האמריקאי למשל), ואוהבים לנסות טרנדים חדשים.
ישראלי ממוצע מחליף מטבח אחת ל-10 שנים ולכן מייחס חשיבות רבה לעיצוב
המטבח ולרמת המקצועיות של מתכנן המטבחים.
למרות הפתיחות לחומרים חדשים ולטרנדים עולמיים, עדיין מעדיפים הישראלים מטבחים עם חזיתות מפורניר עץ. כמו כן חשוב להם שיחד עם העיצוב תהיה רמה גבוהה של פרקטיות ולכן מטבחי הפורמייקה עדין פופולריים מאד.
מה קרה לענף המטבחים?
ישראל נמצאת בין המזרח למערב, שוכנת על חופי הים התיכון ויונקת את שורשיה מהתרבות הים תיכונית והמזרח תיכונית.
הישראלים משפחתיים, אוהבים לאכול, לארח ולבלות. הם מרבים לבשל והמטבח מהווה את מרכז החיים בבית. הישראלים ידועים כ"אוגרים".
סקר שנעשה על ידי חברת בלום מראה שלגרמנים יש צורך בחצי מהאחסון שהישראלים זקוקים לו. לכן המטבחים בתעשייה הישראלית בנויים מארונות עמוקים יותר מאשר בתעשיית חו"ל.
מאחר והחדר המוקדש למטבח הישראלי בדרך כלל קטן מזה של האמריקאי והאירופאי, כל שטח אחסון מנוצל עד תום. לשם כך חשוב שהתכנון יהיה מותאם לכל לקוח אישית על פי צרכיו ועל פי החלל שעומד לרשותו. תעשיית המטבחים הישראלית התאימה עצמה לדרישות האלה ובצד גדלים סטנדרטיים יש יחידות נוספות הבנויות על פי מידה אישית.
הישראלים מתחברים בקלות גם לצבעים נועזים יותר כמו אדום ולחומרים כמו זכוכית. הם משקיעים במטבח ואוהבים להתפאר בו ולכן רוב המטבחים פתוחים לחלל הבית.
שירלי טוראל - אדריכלית ומנהלת תחום אדריכלים חברת 'רהיטי רגבה'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות