כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

ומה בתפריט? קציצות לחם • מתכונים

לחם לא זורקים • אז מה עושים עם מה שנשאר? • לציפורה בראבי יש מגוון מתכונים יצירתיים • פירורי לחם, קרוטונים, לחם קלוי - והמתכון המנצח: קציצות

ומה בתפריט? קציצות לחם • מתכונים

 


מתכונים זה לא המומחיות שלי.

אבל המתכון הזה, אותו קיבלתי לפני מספר שנים מקשישה בשם נעמי, שלצערי איני יודעת את שם משפחתה, קל, טעים, יעיל ואצלי נהנים ממנו מאוד.

אני מכינה אותו בכל פעם שמצטברות אצלי שאריות רבות של לחם: חצי חלה משבת ועוד כל מיני.

מומלץ להכנה ולהפצה לזיכוי הרבים - ויהיה זה גם לזכות אותה נעמי.

 

כך תנצלו את שאריות הלחם
לימדו אותנו שלחם לא זורקים.

אבל לפעמים נשארות פרוסות שלימות או חצאי חלות שאף אחד לא רוצה לאכול. אבל גם לא רוצים לזרוק.

אני רואה ברחוב פתרונות מאוד יצירתיים לנושא. יש ששמים את הלחם הישן (מאתמול?) בשקית ותולים בחוץ. אולי מישהו יקח...

יש המפזרים ליונים ולעופות אחרים.

מלחם שנשאר אפשר וכדאי להכין מטעמים.

פירורי לחם - לייבש, לקלות מעט ולרסק לפירורים – טוב לטיגון שניצלים, דגים ועוד.

לחם קלוי – טעים עם גבינות או מטבלים שונים.

קרוטונים – לחם חתוך לקוביות קטנות קלוי בתוספת תיבול לפי הטעם (שמן זית, שום, בזיליקום, קטשופ) – טוב למרקים ולסלטים וגם.. כחטיף עם מטבל.

טוסטים - עם גבינה לבנה או צהובה, עם ביצה ועוד.

 

קציצות - חם או קר
היתרון של קציצות לחם הוא שאפשר להכינן מכל סוגי הלחם. חצי חלה שנשארה, פרוסת לחם כהה, מלא או לחמניה שכבר לא ממש טריה. לאסוף במקרר עד שמצטברת כמות מספקת ולהכין קציצות. אפשר כל שבוע שבועיים לאסוף את הכמות שהצטברה ולהכין.


המצרכים:

לחם, מאתמול שלשום ועוד.. (לא מקולקל..)
מים
ביצים
מעט מלח.
ושמן לטיגון...

משרים את הלחם במים עד שיתרכך. מסננים ומוסיפים ביצה או יותר לפי הצורך. מתבלים במעט מלח ואם רוצים גם מעט פלפל. יוצרים קציצות ומטגנים.

כשזה חם – זה טעים ונחטף.

אם נשאר, אפשר להקפיא ולהוציא מידי פעם, לחמם ולהגיש.


הגשה:

פשוט להגיש חם או קר.

אפשר להגיש עם סלט חי או ירקות חתוכים ליד.

אפשר להגיש לילדים עם קטשופ, או עם גבינות, אם השאריות לא בשריות.

ואפשר לשים כמה קציצות בחמין של שבת.

מה שנשאר כדאי להקפיא ולחמם לפני האכילה. טעים כמו חדש!

 

מתוק או ירוק
• את הקציצות אפשר לשדרג מבחינת הערך התזונתי ע"י הוספת פתיתי שיבולת שועל, סובין, שבבי סויה מושרים, או דגנים אחרים. אולי פחות טעים, אבל הרבה יותר מזין.

קציצות לחם ירוקות - אפשר להוסיף פטרוזיליה, כוסברה ובצל, או ירקות עליים אחרים. זה צבעוני וטעים.

• קציצות לחם מתוקות - להוסיף לחומרי הבסיס מעט וניל וסוכר, לטגן ולפזר מעל הקציצות אבקת סוכר.

בוודאי אפשר למצוא עוד רעיונות לתוספות ולגיוון...

בהצלחה!


לחם מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 22 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}