כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024

בצק של סוכר: סלסלת פירות יבשים • טעימות וסיפורים

ט"ו בשבט הגיע: בסטודיו שוגה - סטודיו לעיצוב ופיסול עוגות בבצק סוכר - תיעדנו הכנת עוגה בעיצוב סלסלת פירות יבשים ובצק סוכר • במיוחד עבורכן: מתכון והדרכה • צפו

בצק של סוכר: סלסלת פירות יבשים  • טעימות וסיפורים





בסטודיו שוגה עושים הכול כדי ללמד איך לעצב ולקשט עוגות בכיף. הסדנאות הן זמן בילוי ויצירה. העוגות בסדנה הן פרי ידכם והתוצאות תמיד מרשימות.

לא נדרשים ידע או כישרון מיוחדים. ההצלחה טמונה בשיטות העבודה וההוראה בסדנאות. ההדרכה ניתנת על ידי מדריכי שוגה.

יעקב נחומי היה שם, התרשם, הביא איתו וידאו מרשים, ובהחלט היה גם טעים...

מתכון לעוגה בעיצוב סלסלת פירות יבשים ובשילוב בצק סוכר

אז מה צריך כדי להכין עוגה בעיצוב סלסלת פירות יבשים?

עוגה בחושה עגולה בקוטר 24 ס"מ
קרם לציפוי העוגה
קורנפלור לרידוד
1 ק"ג בצק סוכר חום
150 גרם בצק סוכר ירוק (בכמה גוונים)
מעט בצק סוכר בצבעים צהוב, ורוד וכתום
פירות יבשים


מהו הציוד הנדרש?

סכין לחיתוך
בסיס עגול לעוגה בקוטר 29 ס"מ
קסמי שיניים
מכחול
מערוך
צובטן בצורת חצי עיגול
חותכן בצורת פרפר קטן
חותכנים בצורת פרחים קטנים

מתכון: טל כץ סטודיו: שוגה, סטודיו לעיצוב ופיסול עוגות בבצק סוכר

איך מכינים?

1. הכנת העוגה לציפוי - מוציאים את העוגה מהתבנית, אם צריך מיישרים את חלקה העליון. הופכים את העוגה, בעזרת סכין, חותכים בעוגה חלל ליצירת סלסלה, ומניחים את העוגה על הבסיס. בעזרת חלקי העוגה שהוסרו מגביהים את דפנות הסלסלה. מורחים את הקרם באופן אחיד על העוגה ועל צידה.

2. ציפוי העוגה – לוקחים כ-800 גרם בצק סוכר חום, מרדדים ומצפים את העוגה. חותכים את שאריות הבצק מסביב לעוגה. צובטים את הציפוי בטור ישר וברווחים קבועים משולי הסלסלה אל בסיסה. צובטים כל טור במרווחי הטור הקודם. המטרה לשוות לעוגת מראה של סלסלת קש.

3. עטיפת הבסיס – באמצעות בצק סוכר בצבע ירוק יוצרים נקניק, מרדדים וחותכים רצועה ארוכה. בעזרתה מצפים את הבסיס.

4. יצירת הידית – לוקחים כ-300 גרם בצק סוכר בצבע חום, יוצרים 2 נקניקים ארוכים ומלפפים אותם יחד. את הקצוות מדביקים בשני צדי העוגה.

5. יצירת הפרפרים – לוקחים בצק סוכר בצבע צהוב, מרדדים וקורצים ממנו 3 פרפרים. מכופפים אותם קלות.

6. יצירת הסרטים – לוקחים בצק סוכר בצבע ורוד, מרדדים וחותכים ממנו 3 פסים צרים. את שני קצוות הפס הראשון מקפלים פנימה למרכז הפס ויוצרים 2 לולאות. את שני הפסים האחרים חותכים באלכסון בקצה. מוסיפים פס צר קטן ומדביקים במרכז הסרט. מדביקים את הסרטים בצדי הסלסלה.

7. יצירת הפרחים – לוקחים בצק סוכר בצבעים כתום, צהוב וורוד. מרדדים, קורצים פרחים קטנים ומדביקים על הבסיס.

8. השלמת העוגה - מניחים את הפירות היבשים בתוך הסלסה ומדביקים את הפרפרים.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}