רולדת שוקולד לבן עם לוטוס
לרולדה חלבית בטעם חלומי, גדולה ומרשימה וקלה להכנה. חגיגית במיוחד וטעם? להתלהב כל פעם מחדש. המתכון במסגרת מבצע 'לובי נשי'
- שרה אביטן, מבצע לובי נשי
- כ"ט אייר התשע"ז
- 2 תגובות
המצרכים לרולדה:
4 בצים.
כוס קמח תופח.
3/4 כוס סוכר.
3 כפות מים.
3 כפות שמן.
מצרכים למילוי הרולדה:
להקציף יחד:
שמנת מתוקה להקצפה.
אינסטנט פודינג שוקולד לבן.
כ -2 כוסות חלב.
מעט גבינה לפי הצורך.
מעט סוכר לפי הצורך.
(הכמות תלויה בכמה תרצי לשמור לקישוט מעל הרולדה)
ממרח הלוטוס יכול להיכנס לקרם שמנת עצמו.
אני מורחת שכבה על הרולדה עצמה ואז את הקרם.
אופן הכנת הרולדה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להקציף את הביצים שלמות.
להוסיף את הסוכר בהדרגה.
(מי שרוצה ממש להשקיע יכולה להפריד את החלבונים עם הסוכר ולהוסיף את שאר החומרים).
להוסיף 3 כפות שמן ו3 כפות המים.
להוסיף את כוס הקמח תופח.
לערבב הכל.
בתבנית של התנור להניח נייר אפיה לשמן מעט, ולשפוך את הבלילה.
לשטח בצורה אחידה על כל הנייר.
להכניס לתנור לרבע שעה.
להוציא.
להניח 5 דקות ולאחר מכן לגלגל עם הנייר לרולדה. להניח לה להתקרר לגמרי.( לגלגל מהצד הקטן, הרחב של הרולדה. כך תצא רולדה שמנמונת. מי שרוצה יותר פרוסות רולדה, יכולה לגלגל מהצד של האורך אבל הפרוסות תצאנה פחות מרשימות)
ואז לפתוח, להסיר את הנייר, למרוח ממרח לוטוס ומעל את קרם השמנת שהקצפת מראש- החומרים כתבתי למעלה.(לסדר את הכמות ככה שיישאר גם לקישוט מעל הרולדה)
לגלגל בצורה מהודקת.
למרוח למעלה עם שקית זילוף את הקרם בקישוטים לפי טעמך הטוב, וכן ממרח לוטוס מחומם מעט במיקרו.
להכניס למקרר לקבל יציבות.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות