כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

קינוח מרהיב בחמש שכבות

קראנץ', קפה, אגוזים, מוס פקאן - אלו רק חלק מהמרכיבים של המנה האחרונה המדהימה הזו. קבלו שלב אחרי שלב, כל הדרך אל מקבץ הטעמים המיוחד הזה

קינוח מרהיב בחמש שכבות
לימור פרנקו

 


שכבה ראשונה (קראנץ):

300 גרם שוקולד מריר.
200 גרם מחית נוגט.
150 גרם שבבי פאיטה.

שכבה שניה (מוס קפה):

מיכל שמנת מתוקה.
חצי כוס מים רותחים.
2 כפות שטוחות נס קפה מומס במעט מים.
80 גרם פודינג וניל.
מעט ליקר בטעם קפה-לא חובה.

שכבה שלישית (פיננסייר לוז):

150 גרם א. סוכר.
כף דבש.
רבע כוס אגוזי לוז טחונים.
3 חלבונים.
100 גרם חמאה.
חצי כוס קמח תופח.
כפית תמצית וניל.

שכבה רביעית (מוס פקאן):

מיכל כפול של שמנת מתוקה.
כוס מים.
200 גרם פקאן סיני מסוכר גרוס.

שכבה חמישית (גנאש):

200 גרם שוקולד מריר.
מיכל שמנת מתוקה.
1/2 כוס מים.
50 גרם גלוקוז.
2 כפות ליקר שוקולד.

אופן הכנה:

לשכבה ראשונה:

להמיס את השוקולד עם המחית נוגט לתערובת חלקה.
לשטח בתבנית 30×40.

לשכבה שניה:

להקציף את כל הרכיבים למרקם יציב למרוח על שכבת הקראנץ. לקרר במקרר בינתיים.

לשכבה השלישית:

במיקסר לערבל א. סוכר אם אגוזי לוז ודבש.
להוסיף את החלבונים וחמאה. קמח ותמצית וניל. לערבב, לשטח בתבנית נפרדת של 30×40 ולתת מנוחה של שעתיים לפחות במקרר.
לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות ל-20 דקות. לקרר ולהניח על המוס קפה.

לשכבה רביעית:

להקציף את כל הרכיבים. למרוח על העוגה ולקרר.

שכבה חמישית:

בקלחת (סיר עם ידית) לחמם את השוקולד עם השמנת עד שנהיה חלק. להוסיף את הגלוקוז, המים והליקר עד שנהיה חלק. לצנן מעט.
לשפוך על מוס הפקאן ולקרר כמה שעות לפני הגשה.

בהצלחה!

קינוח קינוח חמש שכבות מתכונים שבת מנה אחרונה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}