קוביות בקר בתבשיל שום ארומטי וקורס מזורז בבחירת נתח בקר
אחד הדברים החשובים בהכנת התבשיל הוא ההבנה של המרכיבים, אופי הבישול ועוד. מומחי 'נתח' - מותג הבשר המוביל והאיכותי, מגיש לכם את כל מה שרציתם לדעת על נתח "שריר" - מספר 8, ומצרפים מתכון מעולה מאת השף ישראל דודק
- בחדרי חרדים
- כ"ב אייר התשע"ז
לפני שניגשים להכנת מתכון של בשר, צריכים לדעת לבחור נתח איכותי, מזן מובחר ומעגל צעיר ורך. בדיוק בשביל זה, ב'נתח' - מותג הבשר המהודר, בכשרות הרב רובין, מקפידים לייצר רק מזני אנגוס והרפורד ורק מעגלים צעירים.
מה עוד צריך לדעת? להכיר את הנתח איתו עובדים על מנת למקסם את התוצאה. המתכון הבא הוא של קוביות בקר בתבשיל שום ארומטי - מוזמנים להכיר מעט את החלק ממנו תכינו את המעדן הזה.
שריר – נתח 8.
שמות נוספים: שריר קדמי, פולי, קאצלקע.
על הנתח:
נתח שריר הזרוע דורש בישול ארוך בנוזלים ובתוספות, בסיר או בתנור, ומתאים במיוחד לחמין ולמרק בשר. רך במיוחד.
נתח השריר הקדמי עשיר בטעמו ובג'לטין רב המקנה לו את מרקמו הייחודי.
אפשרויות בישול:
-בישול קדירה כקוביות.
-בישול בסיר החמין(טשולנט) השבתי.
פשוט לבשל.
קוביות בקר בתבשיל שום ארומטי
חומרים:
· 800 גר' בקר מנתח מס' 8 של 'נתח' (שריר קדמי) חתוך לקוביות.
· 1/2 כוס שמן לטיגון.
· 6 שיני שום שלמות קלופות.
· 2 בצלים חתוכים ל-8 חתיכות.
· כף מלח דק.
· כפית פלפל שחור טחון.
· כף אבקת מרק עוף.
· 3 כפות רסק עגבניות מדוללות בכוס מים חמים.
מי שום:
· שיניים קלופות משני ראשי שום.
· כוס מים.
אופן ההכנה:
· הכנת מי השום: מכניסים למעבד מזון את השום והמים, מפעילים על מהירות גבוהה וטוחנים למשך 5-10 דקות.
· בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את קוביות הבשר 5 דקות, מוסיפים לסיר בצל, שום, וממשיכים לטגן עוד 8-10 דקות.
· מוסיפים את מי השום, התבלינים ורסק העגבניות, סוגרים מכסה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שלוש שעות.
· בודקים שהבקר התרכך מספיק וטעמי השום חזקים ומגישים לשולחן.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות