לא מוותר: ליצמן מאיים להתפטר אם עבאדי-בויאנג'ו תמונה לנציבת שירות המדינה
שר הבריאות נפגש בפעם השנייה עם נתניהו שמעוניין למנות את החשבת הכללית לשעבר לתפקיד • ליצמן הכחיש כי איים להתפטר אך אישר כי דרש שלא למנותה
ליצמן. צילום: הדס פרוש, פלאש90
האם המשבר הקואליציוני הגדול יגיע דווקא בגלל מינוי בכיר של נתניהו שאינו לרוחו של שותפו הבכיר יעקב ליצמן? קרב איתנים מתנהל ביומיים האחרונים כנגד כוונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו למנות את החשבת הכללית לשעבר, מיכל עבאדי בויאנג'ו, לנציבת שירות המדינה במקומו של משה דיין. בימים האחרונים נפגש שר הבריאות יעקב ליצמן פעמיים עם נתניהו בניסיון להטיל את מלוא כובד משקלו נגד המינוי הצפוי. ל-TheMarker נודע כי ליצמן אף מאיים להתפטר אם המינוי ייצא לפועל.
עבאדי-בויאנג'ו פרשה בסוף ינואר השנה ממשרד האוצר אחרי שש שנות כהונה בתפקיד החשבת הכללית. אם תיבחר לתפקיד, היא תהיה האישה הראשונה במשרה זו. עבאדי נמצאת בצינון ויכולה לשוב באופן מיידי לשירות המדינה. קרבתה ונאמנותה לראש הממשלה, שבוחר את הנציב, ידועה, כמו גם הערכתו כלפיה. לנציב שירות המדינה יש אפשרות לסכל או לסייע במינויים - וזהותו חשובה מאוד לראש הממשלה.
הדם הרע בין ליצמן לעבאדי-בויאנג'ו הולך הרבה אחורה, והגיע לשיאו סביב מינויו של פרופ' זאב רוטשטיין להדסה. רוטשטיין היה מינוי אישי של ליצמן, שהתעקש על המינוי חרף התנגדות גורמים שונים, ולמרות שמול רוטשטיין מתנהל הליך משמעתי בנציבות שירות מדינה. עבאדי-בויאנג'ו ניסתה למנוע את המינוי והשניים התנגשו חזיתית, כאשר בסופו של דבר המינוי יצא לפועל.
משבר נוסף בין השניים פרץ סביב הפטור ממכרז לחברת רכש התרופות שראל. ליצמן ומשרד הבריאות ביקשו להאריך את הפטור, בעוד שעבאדי-בויאנג'ו ניסתה למנוע את הארכתו. בשיא העימות דרש ליצמן את פיטוריה, ואף האשים אותה במכתב רשמי ב"סיכון חיי אדם".
ליצמן אינו יושב בוועדת המינוי, שהוקמה ביום ראשון בסבב טלפוני שנערך בין השרים, ואמורה לאשר את המועמד שיביא אליה ראש הממשלה.
ליצמן מכחיש כי איים להתפטר אך אישר כי הוא מתנגד למינוי. עבאדי ביקשה שלא להגיב.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 18 תגובות