סופלה לבה - אתם חייבים לנסות בבית
סופלה לבה הוא סופלה הניתן לחלץ אותו בקלות מתבנית הנייר שבו אפו אותו - מבלי להרוס את צורתו. המרקם שלו קשה מבחוץ ורך ורטוב מבפנים. כאשר נוגסים בו כל השוקולד נשפך החוצה ולכן נקרא שמו "לבה"
- מלכי וינברג
- כ"א אייר התשע"ז
- 2 תגובות
סופלה שוקולד לבה
חומרים:
3 ביצים.
4 כפות סוכר.
170 גרם שוקולד מריר.
2 כפות קמח.
110 גרם חמאה/מרגרינה.
1 כפית תמצית וניל.
קמצוץ מלח.
אופן ההכנה:
-מרחו חמאה/מרגרינה מומסת בכל אחת מהתבניות ולאחר מכן שפכו קמח שיתפס בצדדים.
-המיסו שוקולד וחמאה מעל בן מארי עד לקבלת מרקם חלק.
-ערבבו את הביצים עם הסוכר והמלח ע"י מיקסר עד להסמכה.
-הוסיפו פנימה את תמצית הווניל והקמח.
-הוסיפו בהדרגה את תערובת השוקולד.
-ערבבו היטב ושפכו לתבניות.
-חממו תנור לחום של 200 מעלות. אפו כ-8 דקות בדיוק! עד שהקצוות עולות והאמצע עדיין רך.
-הוציאו מהתנור והניחו להתקרר לכמה שניות.
-בעזרת סכין חדה העבירו בקצוות בעדינות.
-שפכו מעט אבקת סוכר והגישו חם.
גלידת וניל עם פצפוצי שקולד:
חומרים:
2 ביצים.
1 קצפת צמחית.
4 כפות אינסטנט פודינג וניל.
חצי כוס סוכר.
חבילת שוקולד מריר מגורדת.
אופן ההכנה:
-מקציפים חלבונים עם הסוכר.
-מוסיפים חלמונים בתנועת קיפול.
-בקערה נפרדת מקציפים את הקצפת עם הפודינג.
-מאחדים את הקערות בתנועת קיפול בעדינות.
-מוסיפים את השוקולד המגורד.
ניתן להקפיא את הגלידה בתבנית שקעים מסיליקון על מנת לקבל מראה אלגנטי.
רוטב שוקולד חם:
שמים בסיר על אש נמוכה:
-1 מכל קצפת צמחית.
-1 כף קקאו.
-1 כף אבקת קפה נמס.
-2 כפות סוכר.
-50 גרם שוקלד מריר.
ממיסים עד למרקם חלק.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות