י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

סופלה לבה - אתם חייבים לנסות בבית

סופלה לבה הוא סופלה הניתן לחלץ אותו בקלות מתבנית הנייר שבו אפו אותו - מבלי להרוס את צורתו. המרקם שלו קשה מבחוץ ורך ורטוב מבפנים. כאשר נוגסים בו כל השוקולד נשפך החוצה ולכן נקרא שמו "לבה"

סופלה לבה - אתם חייבים לנסות בבית
מלכי וינברג

 


סופלה שוקולד לבה

חומרים:

3 ביצים.
4 כפות סוכר.
170 גרם שוקולד מריר.
2 כפות קמח.
110 גרם חמאה/מרגרינה.
1 כפית תמצית וניל.
קמצוץ מלח.

אופן ההכנה:

-מרחו חמאה/מרגרינה מומסת בכל אחת מהתבניות ולאחר מכן שפכו קמח שיתפס בצדדים.
-המיסו שוקולד וחמאה מעל בן מארי עד לקבלת מרקם חלק.
-ערבבו את הביצים עם הסוכר והמלח ע"י מיקסר עד להסמכה.
-הוסיפו פנימה את תמצית הווניל והקמח.
-הוסיפו בהדרגה את תערובת השוקולד.
-ערבבו היטב ושפכו לתבניות.
-חממו תנור לחום של 200 מעלות. אפו כ-8 דקות בדיוק! עד שהקצוות עולות והאמצע עדיין רך.
-הוציאו מהתנור והניחו להתקרר לכמה שניות.
-בעזרת סכין חדה העבירו בקצוות בעדינות.
-שפכו מעט אבקת סוכר והגישו חם.

גלידת וניל עם פצפוצי שקולד:

חומרים:

2 ביצים.
1 קצפת צמחית.
4 כפות אינסטנט פודינג וניל.
חצי כוס סוכר.
חבילת שוקולד מריר מגורדת.

אופן ההכנה:

-מקציפים חלבונים עם הסוכר.
-מוסיפים חלמונים בתנועת קיפול.
-בקערה נפרדת מקציפים את הקצפת עם הפודינג.
-מאחדים את הקערות בתנועת קיפול בעדינות.
-מוסיפים את השוקולד המגורד.
ניתן להקפיא את הגלידה בתבנית שקעים מסיליקון על מנת לקבל מראה אלגנטי.

רוטב שוקולד חם:

שמים בסיר על אש נמוכה:
-1 מכל קצפת צמחית.
-1 כף קקאו.
-1 כף אבקת קפה נמס.
-2 כפות סוכר.
-50 גרם שוקלד מריר.

ממיסים עד למרקם חלק.

 












סופלה סופלה לבה גלידה קינוח מלכי וינברג

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}