כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

על האש בל"ג בעומר? תבדקו קודם כמה זה מסרטן

איך אתם אוהבים את הסטייק שלכם? רגע לפני ההתלהבות כדאי שתקראו גם קצת על הסכנות שיש בצליית בשר על האש. קבלו גם טיפ כיצד להפחית את כמות המסרטנים שיוצאים ממנו בצלייה

pixabay
pixabay צילום: pixabay



הרבה מאוד אנשים אוהבים לעשות מנגל. איש איש וסיבותיו שלו - וגם ל"ג בעומר הוא הזדמנות להרבה אנשים.

בין אוהבי בשר על האש, קיימות מספר קבוצות:
1. אוהבי בשר.
2. אוהבי דגים.
3. אוהבי ירקות.
4. הסבורים שזה דיאטטי יותר ופחות משמין מצורות בישול אחרות "כי השומן נשרף באש".
5. הסבורים שזה פשוט טעים יותר.
6. קל יותר מלבשל ופחות להתעסק.

מבחינה בריאותית, כשאנחנו מניחים בשר/דגים על גחלים, השומן נוטף ונוזל על האש ויוצר את הריח והטעם שכל – כך אופייניים למזון שנצלה על מנגל, שאותו אנו מאוד אוהבים. השומן ניתך ונשרף באש, ובתהליך הזה נוצרות תרכובות מסרטנות {קרצינוגניות}.

ככל שהבשר:

1. שמן יותר.
2. ניצלה בטמפרטורה גבוהה יותר.
3. חרוך יותר.

כך הוא מייצר יותר תרכובות קרצינוגניות המסכנות את הבריאות שלנו. ולכן סוג זה של "בישול" איננו מומלץ.

ובכל זאת - אם כבר עושים "על האש", אלו ההמלצות:

יש להעדיף:

1. דגים - זמן הבישול קצר יותר, ויש הרבה פחות שומן.{ועדיף לעטוף בנייר אפיה שאותו נעטוף בנייר אלומיניום - ולא ישירות גלוי על המנגל}.
2. ירקות - אינם מכילים שומן - לא ייצרו תירכובות קרצינוגניות. מזינים, בריאים.
3. בשר דל בשומן - הודו, עוף, שגם זמן הצליה שלהם הוא פחות מזה של בשר בקר.

בכל מקרה צריך ללוות אכילת הבשר/עוף/דגים בירקות חיים, מכיוון שהם מכילים אנטיאוקסידנטים, {נוגדי חימצון} אשר ינטרלו ויפחיתו את החומרים הקרצינוגניים {מסרטנים} המתפתחים עם הצליה על המנגל.

המסקנה: הפחיתו ואף הימנעו מאכילה "על האש", מכיוון שהיא לא בריאה ואיננה מומלצת, ותמיד לוו אותה עם סלטים מירקות חיים ומגוונים.

שרק נהיה בריאים.

יעל יאיר-פור
דיאטנית קלינית B/sc. מומחית בתזונה טבעית ותוספי מזון.
בוגרת הפקולטה לחקלאות ו"רידמן" ת"א, בעלת ותק של 25 שנה.
מנגל על האש בריאות יעל יאיר פור סטייק

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}