כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024

מפחיד: שרשרת מגנטים הוצאה ממעיו של פעוט

הפעוט בלע את שרשרת המגנטים החזקים שכבר גרמו ליצירת נקב במעיו, אולם בשל ההתערבות המהירה נמנע נזק קבוע למעי

מפחיד: שרשרת מגנטים הוצאה ממעיו של פעוט
שניידר



מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים ניתחו פעוט בן שנה ושבעה חודשים, והוציאו שרשרת של כ-40 מגנטים חזקים מהמעי שלו.

הילד הגיע ליחידה לרפואה דחופה (מיון) במרכז שניידר שהוא סובל מהקאות מרובות וכאבי בטן. בצילום הבטן שנעשה נראתה שרשרת, אך מכיוון שלא היה ידוע על בליעת המגנטים, ההנחה הייתה כי מדובר על שרשרת חרוזים.

הילד אושפז במחלקת ילדים ג', בראשות ד"ר עירית קראוזה, והוחלט להמתין שהחרוזים יצאו באופן טבעי מגופו. בצילום בטן נוסף, נצפה כי "החרוזים" נשארו באותו המקום ולא נעו לכיוון היציאה מהגוף. אז עלה החשש כי מדובר במגנטים וקיים חשד לחסימת המעי. ולכן הייתה דחיפות בהוצאתם והילד הובהל לניתוח.

הניתוח בוצע על ידי ד"ר אדריאנה ניקה, כירורגית במרכז שניידר לרפואת ילדים, יחד עם ד"ר אלנה דלוגי, סגנית מנהל המחלקה הכירורגית במרכז שניידר לרפואת ילדים וד"ר ילנה סנקו, רופאה מרדימה יחד עם צוות סיעוד חדר הניתוח, וולדימיר זבורובסקי ואולגה יארסקו. המגנטים שגרמו להתנקבות המעי הוצאו וצילום רנטגן נעשה על מנת לאשר כי כל המגנטים הוצאו. לאחר ההתאוששות מהניתוח ומההרדמה, עבר הפעוט להמשך טיפול והשגחה במחלקה הכירורגית.

ד"ר ניקה ציינה בתגובה לאירוע, "הסכנה הטמונה בבליעה של מספר מגנטים היא שהכח המגנטי ימשוך את החלקים השונים בין שתי לולאות מעי ש'יתפסו' ביניהן. במקרה זה המגנטים אכן גרמו להתנקבות המעי אבל בשל הניתוח המהיר והוצאת כל המגנטים נמנע מצב חמור של התפתחות נמק אשר יכול לגרום לזיהום חריף בחלל הבטן. יש להרחיק מגנטים אלו מילדים קטנים, ובכל מקרה של חשד לבליעה, להגיע באופן מיידי לבית החולים".

צילום: דוברות מרכז שניידר



שרשרת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}