פרח של עוגת שמרים • מתכון
היא יפה ומרשימה ונדמה שמסובך להכין אותה - אלא שאם פועלים לפי ההוראות שלב אחרי שלב, מגלים שזה הרבה יותר פשוט. כך תכינו עוגת שמרים מרשימה במיוחד
- נאוה כרמון
- ז' אייר התשע"ז
- 1 תגובות
החומרים:
500 גרם קמח.
כף שמרים.
1/2 כוס סוכר.
כוס מיץ תפוזים (אפשר מים אבל לדעתי עם מיץ הטעם יותר עשיר).
ביצה.
1/2 כוס שמן.
חצי כפית מלח.
ההכנה
מכניסים את כל המרכיבים לפי הסדר שציינתי ולשים עד לקבלת לבצק דביק (זה לא נורא). מקמחים את הבצק, מפרידים מדפנות הקערה ומשאירים להתפחה של שעה.
מקמחים משטח עבודה.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק מרדדים לגודל של צלחת גדולה מאד בלי לחתוך קצוות עדיין.
מורחים עליו ממרח נוטלה (אפשר גם מקורי חלבי) או שוקולד אחר שרוצים.
מרדדים חלק הבא ושמים אותו על העלה שמרחנו.
עצה שלי: את העלה הראשון לשים על התבנית, למרוח, לשים עליו את השני וכו׳. את הרביעי לא מורחים.
מניחים את הצלחת שמדדנו איתה מעל העלים, וחותכים לפי ההיקף שלה את הבצק המיותר.
מניחים כוס באמצע וחותכים את הבצק ל-12 חלקים. כל חלק מגלגלים כלפי חוץ ומקבלים צורת פרח.
אופים עד להשחמת העוגה - כמו בכל עוגת שמרים רגילה.
בהצלחה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות