כתיבת עבודות סמינריוניות – עם המומחים בתחום
כל חוג לימוד במוסד הלימודים להשכלה גבוהה מחייב את הסטודנטים להשתתף בשניים או שלושה קורסים אשר בסופם יש צורך להגיש עבודה סמינריונית. מי שכבר התנסה בתחום כתיבת עבודה סמינריונית יודע שמדובר במלאכה הדורשת חשיבה מאומצת, מחקר מעמיק וישיבה ממושכת מול מחשב - כל המידע בכתבה הבאה
- כתבה אינפורמטיבית
- ד' אייר התשע"ז
אם אתם נמצאים מספיק זמן באוניברסיטה או במכללה לבטח נתקלתם בצמד המילים הגורלי "עבודת סמינריון". עבודות אלה הן חלק בלתי נפרד מקורסי החובה שנרשמתם אליהם. למעשה, כל חוג לימוד במוסד הלימודים להשכלה גבוהה מחייב את הסטודנטים להשתתף בשניים או שלושה קורסים אשר בסופם יש צורך להגיש עבודה סמינריונית. מי שכבר התנסה בתחום כתיבת עבודה סמינריונית יודע שמדובר במלאכה הדורשת חשיבה מאומצת, מחקר מעמיק וישיבה ממושכת מול מחשב.
מה כוללת העבודה הסמינריונית
כתיבת עבודת סמינריוניות דומה בעיקרה לכתיבה של כל עבודה אקדמית לצורכי מחקר והגשת הצעה לתזה. עבודות הסמינריון מוגשות בדרך כלל בשנה האחרונה לתואר הראשון או בקורסים שונים בתואר השני, שקבלת הציון עליהם מותנית בהגשת עבודה גדולה. עבודות הסמינר מורכבות מכמה חלקים ובמרבית המקרים היא תכלול את המאפיינים הבאים:
• פיתוח שאלת מחקר – כדי להתחיל לכתוב את עבודת הסמינריון תצטרכו לבחור שאלת מחקר. לדוגמה, אם בתחילת השנה נרשמתם לקורס בספרות השוואתית, תידרשו לבחור יצירה מסוימת ולנתח אותה בהתאם לשאלה מנחה שתבחרו. שאלת המחקר תשפיע על מהלך עבודת הסמינריון כולה, והיא הכרחית להשלמת הסעיפים האחרים.
• איסוף מידע – השלב השני בכתיבת סמינריון הוא איסוף חומר ולמידה. כדי להבין את הנושא שעליו אתם כותבים ולענות על השאלה המחקרית תצטרכו לעשות חקר ספרות ולאסוף מידע מחקרי ותאורטי על נושא הכתיבה, תוך שאתם נעזרים בחומרים מבוקרים באינטרנט ובספרים. חשוב לשמור את מקורות המידע שאספתם, משום שתצטרכו לציין בעמוד הביבליוגרפיה שבסוף עבודת הסמינר את המקור שעליו אתם מסתמכים. כמו כן, לצורך בדיקת תופעה מסוימת, ייתכן שתידרשו לאסוף נתונים. לדוגמה, אם אתם כותבים על השימושים בתיאורי צבעים בתקופת המשנה, תצטרכו לעבור על כל ששה סדרי המשנה ולערוך רשימה של מילים המתארות צבעים.
• ניתוח מחקרי – לאחר שלמדתם לעומק על הנושא ואספתם נתונים, הגיע הזמן לעבור לניתוח המידע. בשלב זה אתם בוחנים את הנתונים שמולכם ומנתחים אותם, תוך שאתם מסתמכים על מחקרים קודמים.
• הסקת מסקנות – בשלב הסופי של כתיבת עבודה אקדמית מגיע השלב שבו אתם מסכמים את המסקנות שהסקתם מהניתוח שבוצע ומעלים רעיונות לביצוע מחקרים עתידיים.
הקשיים שבכתיבת עבודה אקדמית
כפי שראינו, עבודת הסמינריון מורכבת משלבי כתיבה רבים. כדי לעמוד בהצלחה במשימת כתיבת סמינריון נדרשים ימים רבים של מחקר מעמיק. מחקר זה יצריך לא פעם חיפוש אינטנסיבי באינטרנט אחר מקורות מידע אמינים וביקור חוזר ונשנה בספרייה למטרות איסוף החומרים הדרושים. פעולות אלה דורשות זמן רב שלא תמיד עומד לרשות הסטודנט. סטודנטים רבים עובדים למחייתם בעבודות מזדמנות כמו מלצרות או שטיפת מכוניות, ואחרים הם סטודנטים בעלי משפחות שצריכים לתמרן בין לימודים, עבודה וטיפול בילדים. קושי נוסף בכתיבת עבודה סמינריונית הוא קושי המשותף לכתיבת עבודות אקדמיות באופן כללי: חוסר כישרון כתיבה. לא כל אחד נולד עם כישרון כתיבה, ומעטים הם הקורסים באוניברסיטה שמלמדים כיצד לכתוב עבודות סמינר. משום כך, פעמים רבות נשארת כתיבת עבודות אקדמיות נחלתם של מי שיש להם כישורי כתיבה מפותחים.
צריכים לכתוב עבודת סמינריון? יש פתרון
אם אתם רוצים לסיים את התואר הראשון שלכם בהצלחה והטילו עליכם לכתוב
עבודת סמינריון
גדולה שהיא מעבר ליכולותיכם, ישנם אנשים שיכולים לעזור לכם. צוות הכותבים המקצועי של סמינרקל יסייע לכם בעריכת העבודה או בכתיבתה. הצוות מורכב מ-13 כותבים מקצועיים שסיימו את לימודי התואר השני שלהם בהצטיינות, ולכן הם מתמחים בכתיבת עבודות אקדמיות. הכותבים מקפידים על כתיבת תוכן מקורי ולא מועתק, תוך שמירה על מקצועיות ועמידה בדרישות הקורס. הצוות מלווה את התלמידים בכל ההליך של כתיבת העבודה – החל מבחירת שאלת המחקר ועד לכתיבת הסיכום – תוך מתן עזרה במגוון תחומים וביניהם היסטוריה, מדעי המדינה, ספרות, תיאטרון ועוד.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות