כ"ב אלול התשפ"ד
25.09.2024

בשורה לחולי צליאק: יותר מוצרי מזון

כמו באירופה: כמות מזערית של גלוטן, שאינה עולה על 20 חלקים למיליון, תוגדר ללא גלוטן - ותאפשר שיווק לחולי צליאק • וגם: כמה מילים על המחלה

בשורה לחולי צליאק: יותר מוצרי מזון

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, אישרה את תקנות סימון מזון לחולי צליאק. לפי התקנות החדשות, די במוצר מזון שמכיל גלוטן בשיעור של עד 20 חלקים למיליון כדי שיוגדר כמוצר ללא גלוטן.

לפני כשנה הגיש ח"כ מנחם אליעזר מוזס הצעת חוק להגשת סיוע לרגישי גלוטן (צליאק).

החוק אושר בקריאה טרומית והועבר להמשך דיון ואישור בוועדה ובתנאי שיתואם עם משרד הבריאות ועם משרד המשפטים.

אלא שאז התברר שתקנות סימון גלוטן במזון, הנהוגות בארץ, מחמירות ללא כל הצדקה ולכן מקשות מאוד על בעלי מפעלי מזון לשווק מוצרים תחת ההגדרה "ללא גלוטן".

בעוד באירופה, כמות מזערית של גלוטן שאינה עולה על 20 חלקים למיליון מוגדר כ'ללא גלוטן', בארץ כל שיעור מעל אפס אחוז הוגדר כ"עלול להכיל גלוטן" ואסור לחולי צליאק.

כך נוצר מצב אבסורדי שמפעלים בארץ ייצרו מוצרי מזון המתאים לחולי ציליאק, אך לא יכלו לשווקו בארץ תחת קטגוריה זו ונאלצו אך ורק לייצאו לחו"ל.

בשל כך, תוקן היום החוק שיאפשר ייצור של מזון מתאים לחולי ציליאק.

יצויין כי כיום אדם אחד מכל 75 איש הינו הוא חולה צליאק, אם כי, כפי שהסביר מוזס: "רוב החולים כלל לא מודעים למחלה שהם נושאים".

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}