התוכנית של כחלון והכיס שלנו: כל מה שצריך לדעת
הגדלת נקודות הזיכוי, סבסוד הצהרונים, הגדלת מענק העבודה (מס הכנסה שלילי) והפחתת מכסים על בגדי תינוקות, הנעלה ומכשירי סלולר: בידקו האם גם אתם תיהנו מתוכנית ההטבות החדשה של האוצר: "נטו למשפחה"
כחלון, זינדל פלאש90
משרד האוצר מפרסם את עיקרי תוכניתו של שר האוצר משה כחלון, שאותה הציג היום במסיבת עיתונאים מפתיעה.
להלן עיקרי התוכנית, כפי שפירסם משרד האוצר -
פרק 1: הגדלת והשוואת נקודות זיכוי להורים עובדים בגין ילדים
לצד הקצבאות האוניברסליות, מעניקה תכנית "נטו משפחה", תוספת משמעותית לנקודות הזיכוי הניתנות להורים בגין ילדים מיום היוולדם ועד גיל 6. זאת, באמצעות הגדלת נקודות הזיכוי הניתנות כיום והשוואתן בין גברים לנשים. הגידול בהכנסה הפנויה של בני זוג שלהם ילדים, צפוי להסתכם בעקבות המהלך באלפי שקלים בשנה.
*שווי נקודת זיכוי = 215 שקל בחודש.
המצב כיום:
גברים זכאים לנקודות זיכוי בעבור ילד מיום היוולדו עד גיל 4 באופן הבא: נקודה אחת בעבור ילד עד גיל שנה, שתי נקודות בעבור ילד בגילאי שנה עד שנתיים, שתי נקודות בעבור גילאי שנתיים עד שלוש ונקודה אחת בעבור גילאי שלוש עד ארבע.
נשים זכאיות לחצי נקודה מיום היוולדו של הוולד, ועם הגיעו לגיל שנה ועד גיל שש, זכאיות הן לשתי נקודות בעבור כל שנה.
השינוי בעקבות תוכנית "נטו משפחה": הגדלת והשוואת נקודות הזיכוי בין גבר לאישה: שני בני הזוג יהיו זכאים ל-1.5 נקודות זיכוי עד גיל שנה, ול-2.5 נקודות מגיל שנה עד גיל שש.
התוספת לשכר הנטו: אלפי שקלים בשנה
תוכנית נטו למשפחה
מקור: האוצר
ייכנס לתוקף: יינתן רטרואקטיבית מינואר 2017
עלות: 1.7 מיליארד שקל בשנה
התוכנית מיטיבה בעיקר עם עשירונים 3-8
פרק 2: סבסוד צהרונים
החל משנת הלימודים הקרובה, ספטמבר 2017, ייהנו הורים עובדים ממחיר מופחת בעבור צהרונים לילדים. בעקבות סיכום עם מרכז השלטון המקומי, תסבסד המדינה את התשלום בגין הצהרונים באופן דיפרנציאלי כך שסיוע גדול יותר יינתן למשפחות הגרות ביישובים חלשים. סבסוד הצהרונים יגדיל את שכר הנטו של כל משפחה באלפי שקלים בשנה.
המצב כיום: עד היום נעו התשלומים של ההורים בעבור צהרונים בין 900 ל-1,300 שקל לחודש (בהתאם ליישוב).
השינוי בעקבות תוכנית נטו משפחה של משרד האוצר: בישראל 255 רשויות מקומיות המחולקות לפי רמתן הכלכלית חברתית ל-10 אשכולות. באשכול 10 מדורגים הישובים המבוססים ביותר בישראל, ובאשכול 1 הישובים החלשים ביותר. משרד האוצר יעניק סבסוד דיפרנציאלי בגין צהרונים באופן הבא:
משפחות הגרות באשכול סוציו-אקונומי 4 (אופקים, קריית מלאכי, ירוחם, עכו, לוד, רמלה, דימונה, קריית גת, חורפיש, חצור הגלילית, באקה-ג'ת, פקיעין, כפר יסיף) יזכו לסבסוד של 350 שקל בחודש לילד עבור צהרון מגיל 3 עד גיל 8.
משפחות הגרות באשכול סוציו-אקונומי 5 (אשדוד, טבריה, מצפה רמון, מעלות תרשיחא, שדרות, בית שאן, מגדל העמק, אשקלון, קצרין, עפולה, באר שבע, ערד, טירת הכרמל, קריית שמונה, אור עקיבא, אור יהודה, קריית ים, אילת) יזכו לסבסוד של 300 שקל בחודש בעבור צהרון מגיל 3 עד גיל 8.
משפחות הגרות באשכול סוציו-אקונומי 6 (כרמיאל, גדרה, פרדס חנה, שלומי, כפר יונה, נהריה, נצרת עילית, בת ים, נתניה, יבנה, חדרה, ראש העין, חולון, רחובות) יזכו לסבסוד של 300 שקל בחודש לילד עבור צהרון לילדי כיתות א' ו-ב'.
משפחות הגרות באשכול סוציו-אקונומי 7 (חיפה, נשר, קריית מוצקין, קריית ביאליק, פתח תקווה, ראשון לציון, ראש פינה, זיכרון יעקב, בנימינה, גבעת עדה, כפר סבא, פרדסיה, אורנית, נס ציונה, צורן קדימה, מזכרת בתיה, יהוד, אזור) יזכו לסבסוד של 200 שקל בחודש בעבור ילד בצהרון בכיתות א ו-ב.
משפחות הגרות באשכול סוציואקונומי 8-10 (תל אביב, מודיעין, מכבים רעות, אבן יהודה, רעננה, כוכב יאיר, הרצליה, גבעתיים, כפר ורדים, רמת השרון, להבים, קריית אונו, הוד השרון, גבעת שמואל, גני תקוה, עומר, כפר שמריהו, אלקנה, סביון) יזכו לסבסוד של 150 שקל בחודש בעבור ילד בצהרון בכיתות א ו-ב.
התוספת לשכר הנטו:
תוכנית נטו למשפחה טבלה 2
מקור: האוצר
משפחות מאשכולות 1-3 כבר כיום זוכות לסבסוד כמעט מלא של הצהרונים.
משפחות מאשכול 4 ייהנו מתוספת של 3,500 שקל לשנה לשכר הנטו עבור כל ילד מגיל 3-8. עד הגיעו של הילד לכיתה ב', תסתכם התוספת לשכר הנטו של המשפחה ב-17,500 שקל בחמש שנים.
משפחות מאשכול 5 ייהנו מתוספת של 3,000 שקל לשנה לשכר הנטו. עבור כל ילד מגיל 3-8. עד הגיעו של הילד לכיתה ב', תסתכם התוספת לשכר הנטו של המשפחה ב- 15,000 שקל לחמש שנים.
משפחות מאשכול 6 ייהנו מתוספת של 3,000 שקל לשנה לשכר הנטו עבור כל ילד בכיתות א'-ב'. עם סיום כיתה ב', תסתכם התוספת לשכר הנטו של המשפחה ב-6,000 שקל בשנתיים.
משפחות מאשכול 7 ייהנו מתוספת של 2,000 שקל בשנה לשכר הנטו עבור כל ילד בכיתות א'-ב'. עם סיום כיתה ב', תסתכם התוספת לשכר הנטו של המשפחה ב-4,000 שקל בשנתיים.
תושבי אשכולות 8-10 יזכו לתוספת של 1,500 שקל בשנה לשכר הנטו עבור כל ילד בכיתות א'-ב'. עם סיום כיתה ב', תסתכם התוספת לשכר הנטו של המשפחה ב-3,000 שקל בשנתיים.
* האוצר: משפחות מאשכולות 6-10 קיבלו הטבות במסגרת נקודות זיכוי ולכן לא קיבלו סבסוד לצהרונים לילדי הגנים. בנוסף, הפיצוי לו זכו בגין ילדי א'-ב' נמוך יותר.
ייכנס לתוקף: החל משנת הלימודים הקרובה – ספטמבר 2017
עלות: 900 מיליון שקל בשנה
פרק 3: הגדלת מענק העבודה (מס הכנסה שלילי)
במטרה לשפר את מצבם הכלכלי של העובדים ברמות השכר הנמוכות, הוחלט במשרד האוצר להגדיל ולהשוות את גובה מענק העבודה הניתן כיום בין גברים לנשים, וכן להרחיב את גובה ההכנסה בגינה הוא ניתן.
תוספת ההכנסה המשולמת ישירות לחשבונות הבנק של הזכאים העומדים בקריטריונים הקבועים בחוק, תינתן למקבלי שכר של עד 5,000 שקל ותעמוד על 495 ש"ח בחודש הן לגברים והן לנשים אשר הורים לילד אחד או שניים, ולכ-720 שקל להורים עם שלושה ילדים ומעלה.
על מנת ליצור תמריץ להשתתפות בשוק העבודה, משפחות שבהן שני בני הזוג עובדים יזכו לתוספת של 30% כך שמענק העבודה יעמוד על 644 שקלים בחודש להורה לילד עם עד שני ילדים, וכ-936 שקל להורה לשלושה ילדים ומעלה.
המהלך צפוי לשפר את מצבם הכלכלי של העובדים ברמות השכר הנמוכות, לצמצם פערים כלכליים-חברתיים ולהוות תמריץ להשתתפות בשוק העבודה.
המצב כיום: גברים המשתכרים עד 4,800 שקל בחודש זכאים למענק עבודה של 330 שקל בחודש. נשים המשתכרות עד 4,800 שקל בחודש זכאיות ל- 495 שקל בחודש.
השינוי בעקבות תוכנית נטו משפחה: העלאת תקרת השכר מ-4,800 שקל בחודש ל-5,000 שקל בחודש, ומענק של 495 שקל בחודש לשני בני הזוג. משפחות שבהן שני בני הזוג עובדים, יזכו לתוספת של 30% כך שגובה המענק החודשי לשני בני הזוג עם שני ילדים יעמוד על 1288 שקל בחודש, במקום 825 שקל בחודש כיום.
נטו למשפחה - טבלה 3 מענקי עבודה
משרד האוצר
גובה המענק החודשי לשני בני הזוג עם שלושה ילדים יעמוד על 1,872 שקל בחודש, במקום 1,200 שקל בחודש כיום . השוואת מענקי העבודה בין גברים ונשים נועדה לתמרץ את השתלבותם של גברים בשוק העבודה. כיום אחוז ההשתתפות של גברים נמוך מזה של נשים. בנוסף, תוספת 30% לגובה המענק במידה ושני בני הזוג עובדים, נועדה לעודד את שניהם לצאת לעבודה ובכך להוציא את המשפחה ממעגל העוני. על פי נתוני משרד האוצר, קיימת קורלציה בין עבודת שני בני הזוג ליציאה ממעגל העוני.
התוספת לשכר הנטו: משפחה שבה שני בני הזוג עובדים תזכה לתוספת של כ-5,600 שקל בשנה לשכר הנטו. מפרנס יחיד במשפחה יזכה לתוספת שנתית של כ-2,000 לשכר הנטו.
ייכנס לתוקף: הגדלת מענק העבודה יופעל רטרואקטיבית עם הגשת הדוחות השנתיים לשנת 2017 במהלך השנה הבאה.
עלות: 750 מיליון שקל
התוכנית מיטיבה בעיקר עם עשירון 5 ומטה
פרק 4: הפחתת וביטול מכסים על בגדי תינוקות, הנעלה ומכשירי סלולר
כצעד נוסף להפחתת יוקר המחיה, מתמקדת תוכנית נטו משפחה של משרד האוצר בהפחתת מכסים של שלושה מוצרי צריכה: נעליים, בגדי תינוקות ומכשירי סלולר. על פי התוכנית, ייבוא נעליים ומכשירי סלולר יעשה בפטור מלא ממס, ואילו המכס על ביגוד עבור ילדים ירד ל-3% בלבד.
ביטול המכסים על ייבוא נעליים, בגדי תינוקות ומכשירי סלולר יפחית את יוקר המחיה בעיקר עבור השכבות החלשות ויגביר את התחרות.
המצב כיום:
מס הקנייה המושת על ייבוא מכשירי סלולר עומד על 15%.
המכס המושת על ייבוא נעליים עומד על 12%.
המכס המושת על ייבוא בגדי תינוקות עומד על 6%.
השינוי בעקבות תוכנית נטו משפחה: מס הקנייה על ייבוא מכשירי סלולר יופחת מ-15% ל-0, המכס על ייבוא נעליים יופחת מ-12% ל-0, המכס על ייבוא בגדי תינוקות יבוטל.
תוכנית נטו למשפחה טבלה 4 מסי קנייה
משרד האוצר
התוספת לשכר הנטו: מוערך בחיסכון של מאות שקלים בשנה.
ייכנס לתוקף: בשבועות הקרובים
עלות: 800 מיליון שקל בשנה
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות