קנלוני עוף ובטטה ברוטב עגבניות
המנה הנהדרת הזו אמנם נולדה מאלתורים של ערב פסח - אם כי היא עתידה לקבל מקום של כבוד במטבח בכל ימות השנה
- אושרית אברג'יל
- כ"ב ניסן התשע"ז
מצרכים:
200 גרם קנלוני.
פרפר חזה עוף טחון גס.
1 בצל קצוץ.
שמן לטיגון.
צרור פטרוזיליה קצוצה.
1 בטטה גדולה מגוררת גס.
מלח, פלפל שחור, כרכום, פפריקה גרוסה, גריל עוף.
לרוטב:
6 עגבניות קלופות וקצוצות.
5-6 כפות שמן זית.
1 בצל קצוץ.
5 שיני שום כתושות.
פטרוזיליה קצוצה.
3 כפות גדושות רסק עגבניות.
כפית סוכר.
כף סילאן.
מלח, פלפל שחור וכף פפריקה גרוסה.
אופן ההכנה:
לחזה עוף: לטגן בצל עד להשחמה, להוסיף חזה עוף ולערבב 3-4 דקות. להוסיף פטרוזיליה, תבלינים ובטטה ולהמשיך בטיגון עוד 4 דקות בערך (עד שהחזה עוף מוכן).
למלא את הקנלוני ולהניח בצד.
לרוטב: לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את העגבניות ולטגן עוד 2 דקות, להנמיך את האש ולכסות ל7-8 דקות.
להגביה את האש ולהוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב כ-3 דקות.
לסדר את הקנלוני בסיר, להוסיף 2.5 -2 כוסות מים חמים שיכסו את הקנלוני. להביא לרתיחה ולהנמיך ולכסות.
לבשל כ-25 דקות תוך כדי שאנחנו בודקים את מצב הנוזלים (אני הוספתי באמצע עוד חצי כוס) ומנערים את הסיר מצד לצד כדי למנוע הידבקות.
במידה והחלטתם להכין בתנור: להכין את הרוטב לפי ההוראות, לשפוך חצי מהכמות בתבנית אפיה, להניח את הקנלוני ולפזר מעל את יתרת הרוטב.
לכסות ולאפות ב-200 מ׳ 25-30 דקות. לבדוק אחרי 20 דקות אם הקנלוני רך.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות