כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

בשורה לשומרי המשקל: שוקולד בריא

מדענים אמריקניים פיצחו את הקוד הגנטי של פולי קקאו, כך שיהיה אפשר לייצר שוקולד בעל ערכים תזונתיים בריאים

בשורה לשומרי המשקל: שוקולד בריא

מצד אחד ילדים (ומי לא) אוהבים שוקולד. מצד שני לא מדובר במאכל בריא במיוחד. אבל עכשיו זה הולך להשתנות.

חוקרים הצליחו לפצח את הקוד הגנטי של עץ הקקאו, כך שיהיה אפשר לייצר שוקולד בריא יותר, כך מדווח כתב העת המדעי, נייצ'ר ג'נטיקס.

החוקרים, מאוניברסיטת פנסילבניה, חקרו את פולי הקקאו של זן קקאו בשם קריאולו, מהם מיוצר השוקולד המקורי. את הזן הזה, בייתו בני שבט המאיה במרכז אמריקה לפני אלפי שנים אך הזן הלך ונעלם.

המדענים הצליחו להרכיב 84 אחוז מהקוד הגנטי של הקקאו וזיהו 28,798 גנים שמציינים את החלבונים של הזן.

כעת מקווים החוקרים כי המידע הגנטי שנאסף יסייע בייצור של שוקולד באיכות גבוהה, כפי שהיה בימי בני המאיה, אך גם בעיקר, שוקולד בריא יותר שמכיל רק את הרכיבים החיוביים של פולי הקקאו.





תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}