כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

קינוח קרמבל מוס לימון ברוטב תותים

מתכון מעולה לכל הזדמנות במהלך חג הפסח - שילוב של מתכון וחמוץ יחד על מצע קרמבל נהדר

קינוח קרמבל מוס לימון ברוטב תותים
יעלי אורבך

 


הקרמבל:

1 כוס קמח תפוחי אדמה.
1/3 כוס שמן.
1/3 כוס סוכר.
1/3 כוס שקדים טחונים.
1 ביצה.

מחממים תנור ל-180 מעלות. בינתיים מערבבים את כל החומרים. מפזרים על נייר אפייה ואופים כרבע שעה עד להזהבה. מערבבים במהלך האפייה למנוע חריכה.

המוס:

150 מ"ל מיץ לימון.
3/4 כוס סוכר.
1 ביצה + 2 חלמונים.
1 סוכר וניל.
גרידת לימון.

מבשלים את הכל מלבד גרידת לימון על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה. מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון. מצננים לטמפרטורת חדר.

מקציפים את 2 החלבונים עם 1/4 כוס סוכר.

מקפלים לתערובת הלימון.

הרוטב:

1/2 סלסלת תותים.
1/4 כוס סוכר.

טוחנים את התותים עם הסוכר בבלנדר מוט ומחממים מעט להמסה של הסוכר.

ההרכבה:

מפוררים קרמבל בתחתית הכוסות.
מזלפים את המוס.
מכסים ברוטב.

 




קינוח מוס לימון קרמבל מתכונים מתכון לפסח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}