קינוח קרמבל מוס לימון ברוטב תותים
מתכון מעולה לכל הזדמנות במהלך חג הפסח - שילוב של מתכון וחמוץ יחד על מצע קרמבל נהדר
- יעלי אורבך, לפי מתכון של מלכי אדלר
- י"ח ניסן התשע"ז
הקרמבל:
1 כוס קמח תפוחי אדמה.
1/3 כוס שמן.
1/3 כוס סוכר.
1/3 כוס שקדים טחונים.
1 ביצה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. בינתיים מערבבים את כל החומרים. מפזרים על נייר אפייה ואופים כרבע שעה עד להזהבה. מערבבים במהלך האפייה למנוע חריכה.
המוס:
150 מ"ל מיץ לימון.
3/4 כוס סוכר.
1 ביצה + 2 חלמונים.
1 סוכר וניל.
גרידת לימון.
מבשלים את הכל מלבד גרידת לימון על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה. מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון. מצננים לטמפרטורת חדר.
מקציפים את 2 החלבונים עם 1/4 כוס סוכר.
מקפלים לתערובת הלימון.
הרוטב:
1/2 סלסלת תותים.
1/4 כוס סוכר.
טוחנים את התותים עם הסוכר בבלנדר מוט ומחממים מעט להמסה של הסוכר.
ההרכבה:
מפוררים קרמבל בתחתית הכוסות.
מזלפים את המוס.
מכסים ברוטב.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות