י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

חמישה מתכונים לצ'יפס מושלם - ובריא מאד • לגזור ולשמור

חג השמן הטיגון והפיתויים בפתח, וכולנו במתח - כמה ק"ג תשקלי בסוף החג?

חמישה מתכונים לצ'יפס מושלם - ובריא מאד • לגזור ולשמור



זה לפעמים נראה בלתי אפשרי, המלחמה הזו, מול היוונים הארורים שדווקא היו בעד רזו והתעמלות, אבל השאירו לנו חג מלא פיתויים ניחוחיים בדיוק באמצע שקר לנו ואנחנו מחפשים נוחם וחמימות.

מה לעשות? חייבים להתחכם. להילחם!

להלן התחכמות מופלאה עם החטיפים המטוגנים המפתים כלכך. ובאמת, כל מה שצריך לעשות, הוא פשוט לתכנן!

צ'יפס סלק אפוי עם מטבל יוגורט

השילוב של הסלק האפוי עם מטבל היוגורט, פריך ונהדר.

רכיבים:

• 6-4 סלקים לא מבושלים פרוסים דק
• 2 כפות שמן קנולה או שמן צמחי
• כפית מלח
• כוס יוגורט יווני (מומלץ דל שומן)
• כף אבקת קארי
• כפית מלח
• 2 כפות כוסברה קצוצה דק

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
2. הכניסו אל תוך קערה את חתיכות הסלק, הוסיפו שמן וכפית מלח, וערבבו היטב עד שהסלק יהיה ספוג בשמן ומתובל במלח.
3. הניחו ניירות אפייה בתוך 2 תבניות, ופזרו את חתיכות הסלק המתובלות.
4. הכניסו את התבניות לתנור, אפו במשך 15 דקות, ולאחר מכן הפכו את חתיכות הסלק ואפו במשך 15-10 דקות נוספות, או עד שהסלק יתייבש ויהיה פריך.
5. להכנת המטבל הכניסו אל תוך קערה יוגורט, אבקת קארי, כפית מלח וכוסברה וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

צ'יפס קישואים

מעבר לעובדה שטעמו של הקישוא עדין וערב לחך, כל כך פשוט להכין את החטיף הבריא והמזין הזה.

רכיבים:

• 2 קישואים גדולים
• ספריי שמן
• כף שמן זית
• ¼ כפית מלח
• ¼ כפית אבקת שום (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
2. שמנו באמצעות ספריי השמן 2 תבניות אפייה.
3. פרסו את הקישואים באלכסון לפרוסות דקות כמה שאפשר. לאחר מכן הכניסו אותם לקערה גדולה יחד עם שמן, מלח ואבקת שום וערבבו היטב, כך שהקישואים יספגו היטב את כל הרכיבים.
4. סדרו את הקישואים בשכבה אחת בתבניות האפייה, והכניסו לתנור. הפכו אותם על הצד השני לאחר 10 דקות, ולאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-150 מעלות, ואפו עד לקבלת קישואים חומים ופריכים, כ-15 דקות לערך.

5. הניחו בזהירות את הקישואים המוכנים על גבי ניירות מגבת, והשאירו אותם מכוסים בטמפרטורת החדר במשך מספר שעות.

צ'יפס גזר כבוש חריף-מתוק

ברגע שתחושו בשילוב הטעמים הנפלא של הגזר יחד עם הפלפל והדבש, לא תאמינו שלא הכנתם את המתכון הנהדר הזה קודם לכן!

רכיבים:

• 3 גזרים
• ½ כוס חומץ לבן
• ½ כוס מים
• 6 כפות דבש
• שן שום קלופה וטחונה
• ½ כפית כורכום
• פלפל צ'ילי חריף

הוראות הכנה:

1. חתכו את הגזרים באלכסון לפרוסות דקות.

2. הכניסו את הגזרים אל תוך סיר עם מים, ובשלו אותם עד שיתרככו מעט, 4-3 דקות לערך. לאחר מכן, שטפו אותם תחת מים קרירים על מנת לעצור את פעולת הבישול. סננו את המים והעבירו את הגזרים אל תוך כלי מתאים לאחסון.

3. כעת הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו חומץ, מים, דבש, שום, כורכום ופלפל צ'ילי, ערבו היטב והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הורידו את עוצמת הלהבה לנמוכה ובשלו במשך 5 דקות נוספות.

4. צקו את תערובת החומץ על הגזרים דרך מסננת, עד שהם יהיו מכוסים לגמרי. אחסנו את הגזרים במקרר במשך מספר שעות או למשך הלילה, ותזכו בחטיפי צ'יפס נהדרים.

צ'יפס בטטה מתובל

בפעם הבאה שאתם מארחים חברים תוכלו להציע להם את החטיף הבריא והטעים הזה, שללא ספק יהפוך לגולת הכותרת של המפגש.

רכיבים:

• 350 גרם בטטה קלופה
• ספריי שמן
• ½ כפית כמון טחון
• ¼ כפית סוכר
• ¼ כפית אבקת צ'ילי
• ¼ כפית מלח

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות.

2. פרסו את הבטטות לפרוסות דקות, רססו בשמן 2 תבניות אפייה, וסדרו עליהן את פרוסות הבטטה בשכבה אחת. רססו מעט שמן גם על חלקן העליון של הבטטות.

3. הכניסו את התבניות לתנור ואפו במשך 7 דקות, או עד שהבטטות יתחילו להשחים מעט. כעת, הפכו את הבטטות על צדן השני והחזירו לתנור עד שישחימו קלות, 10-7 דקות לערך.

4. הכניסו אל תוך קערה קטנה כמון, סוכר, אבקת צ'ילי ומלח וערבבו היטב. כשהבטטות תהיינה מוכנות, צקו את תערובת הכמון על הבטטות, והגישו.

צ'יפס תפוח וקינמון אפוי

אם אתם חושקים בחטיף פריך, פשוט להכנה בטעם מתקתק ועדין, המתכון הזה מתאים במיוחד בשבילכם.

רכיבים:

• 3-2 תפוחי עץ
• 3 כפות סוכר
• 2 כפות קינמון

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-90 מעלות.
2. פרסו את התפוחים לחתיכות דקות והניחו שכבה אחת על שתי תבניות אפייה שמרופדות בנייר אפייה.
3. פזרו מעל כל חתיכות התפוחים סוכר וקינמון, ואפו בתנור במשך שעה וחצי. יש להפוך את חתיכות התפוחים מידי פעם. לבסוף, כבו את התנור והניחו לצ'יפס התפוחים להתקרר במשך שעה נוספת.
4. תוכלו להגיש את צ'יפס התפוחים כשהוא חם או לאחסן אותו בכלי אטום.
ציפס טיגון ציפס ציפס אפוי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}